Yılın bir ayını oruç tutarak geçirdiğimiz günlere sayılı zamanlar kala iftar menüsü için bir ay boyunca ne yapacağını düşünen kadınları da tatlı bir telaş saracaktır. Bir aylık oruçlu geçireceğiniz süreç için her gün saatlerde iftara ne pişirsem diye düşünmek veya çevrenizdekilere sorarak fikirler edinmeye çalışmak yerine başta en sevdiğiniz yemekler olmak üzere bir liste hazırlayabilirsiniz.

Ramazan 2016’da da sofraların vazgeçilmez unsuru çorbalar için yapacağınız liste işinizi çok daha kolay hale getirecektir. Sıcak yaz günlerine denk gelen ramazan ayında ağır yemeklerden ziyade daha hafif yemekler tercih etmeniz de faydanıza olacaktır. Ayrıca ev hanımlarının iftara ne pişirsem derdine çare olarak hazırlanan televizyon programları veya internetten iftar mönüleri hazırlıklara başlamaya kolaylıkları da sağlayabilir. Yapacağınız yemeğe karar verdiğiniz takdirde işin en zor kısmını geride bıraktınız demektir. Artık aileniz için veya iftara davet ettiğiniz misafirleriniz için kolları sıvayarak hazırlıklara tadında bir servis için saatler öncesinden başlayabilirsiniz.

Sıcak yaz aylarında mideyi rahatlatacak ve hazmı zorlaştıracak besinler tüketilmemesi ve orucunuzu açtığınızda birden yemeklerle tıka basa karnınızı doyurmamanız tavsiye edilir. Bu sayede orucunuzu çok daha rahat tutabilirsiniz. Ramazan 2016 yılında uzun saatler süren açlığa sabır göstermenin ve dayanıklılık göstermenin zor olacağı bir dönemdir. Sabrın, açlığın, paylaşmanın ve en önemlisi bereketin ayında yapacağınız yemekleri çevrenizdekilerle paylaşmanız da sizlere ve ailenize farklı bir duygu yaşatacaktır.

Ev hanımlarının iftar için ne pişireceği konusunda çok çeşitli fikir edinme alternatifleri bulunsa da çalışan kadınların işi bu noktada zor olacaktır. Çalışırken mesai arkadaşları ile paylaşabileceği fikirleri derleyerek evde zamanı yettiği ölçüde yemek hazırlayan kadınların da özellikle çalıştığı için sürekli hazır gıdaya yoğunlaşmaması gerekir. Evde varsa aile bireylerinin yardımıyla yapılabilecek envai çeşit yemekle mükemmel sofralar elbirliği ile kurulabilir.

Zeytinyağlı, etli, hamur işi veya sebze yemeklerinden hangisini yapmayı tercih ediyorsanız sıcak yaz günlerinde daha az yağlı ve sağlıklı besinler tüketmeniz rahat bir ramazan ayı geçirmenizi sağlayacak. Ayrıca her ne kadar sağlıklı gıdalardan oluşan bir iftar sofrası hazırlasanız da yemeklerin aşırısına kaçmanız ve hızlıca tüketmeniz de gün boyu açlığın verdiği hafiflikte sağlık problemlerinizin de baş göstermesini beraberinde getirir.

İftar mönüsüne ezanın okunmasıyla birlikte orucunuzu tercih ettiğiniz herhangi bir gıdayla açarak çorbayla yemeğe başlamanız daha doğru olacaktır. Ayrıca çorbanın hemen ardından ana yemeğe başlamak yerine çorbayla midenizi uyararak yarım saatlik bir ara verme sonrası ana yemekleri tüketmeniz faydanıza olacaktır. İftar mönülerinin vazgeçilmesi tatlıları ise yemekten bir süre sonra aşırıya kaçmadan tüketmeniz doğru olur. Bu sayede iftar sofralarınızı bir eziyete değil lezzetli tatların yer aldığı çok daha keyifli zamanlara dönüştürebilirsiniz.