Günümüz itibariyle SGK prim gün sayısına dair merak ettiklerinizin tamamını internet üzerinden öğrenmeniz mümkün oluyor. Herhangi bir şekilde SGK kurumuna gitmeden oturduğunuz yerden sorgulama işlemi yapabildiğiniz için; son derece pratik bir şekilde prim gün sayısını öğrenmeniz mümkün oluyor.

Ne zaman emekli olacağınızı öğrenmek istiyorsanız? Sigorta priminin ne kadar olduğunu öğrenmek istiyorsanız? Ya da önceden yatırılmamış bir sigorta primimizin bulunup bulunmadığını görmek istiyorsanız? SGK prim sorgulama platformları işinizi görecektir. Zira çalıştığınız halde priminizin yatıp yatmadığını dahi bu sorgulama platformları aracılığıyla öğrenmeniz mümkün olacaktır.

SGK Prim Sorgulama Platformları

İnternet üzerinden SGK prim sorgulama konusunda hizmet sunan platformların sayısı oldukça fazladır. Bundan dolayı prim sorgulama işlemi yapılacağı sırada özenli davranmak şart olmaktadır. Bunun için profesyonel bir nitelikte hizmet sunan bir platformun tercih edilmesi şarttır. Ayrıca sorgulama platformlarının prim sorgulama işleminin yanı sıra pek çok gerekli bilgiye de yer verdikleri bilinmektedir. Bu noktada kapsamlı bilgi sunan bir platform aracılığıyla prim sorgulama yaptırmak önem kazanmaktadır.

SGK hizmet dökümü hakkında detaylı bilgi almak isteyenler günümüz itibariyle internet ortamından rahatlıkla bu işlemi yapabilmektedir. Bu durum ise doğal olarak insanların internet ortamından prim sorgulama yapmalarını mümkün kılmaktadır.

SGK Prim Sorgulama Nasıl Yapılır? 

Elbette ki emekli olmak isteyenlerin prim gün sayılarını doldurmuş olmaları gerekli olmaktadır. Bunun için prim sorgulama işlemi yaptırarak ne kadar süre sonra emekli olunacağının öğrenilmesi mümkün olmaktadır. Günümüz itibariyle e-devlet üzerinden sigorta sorgulama işleminin oldukça pratik bir şekilde yapılabildiği bilinmektedir. Bu işlem için öncelikli olarak e-devlet sayfasına giriş yapmanız gerekmektedir. Burada yer alan SGK bölümüne tıkladıktan sonra burada karşımıza sorgulama sayfası çıkacaktır. Kimlik doğrulama sayfasına yönlendirildikten sonra T.C. kimlik numarasını ve e-devlet şifrenizi biliyor olmanız gerekecektir. Bu iki bilgi girdikten sonra otomatik olarak SGK sayfasına yönlendirilmiş olursunuz. Böylelikle oldukça pratik bir şekilde sorgulama işleminin tamamlanması da mümkün olmaktadır.