4140 çelik, olarak belirtilen malzemelerin kalitesini ifade eder. Bu nedenle, çelik 4140 olarak adlandırıldığında, ilk akla gelen özelliği bir çeşit ıslah yöntemiyle elde edilen çelik türüdür. 4140 çelik, alaşımı içinde çok miktarda karbon elementi barındırıyor. Buda, tekrar sertleşmek için uygun bir yapıya sahip olduğunu gösterir. Belirli yükler altında mükemmel dayanıklılık gösterir.

İstenildiği gibi bir indüksiyona dönüşen 4140 çeliği son derece dayanıklı ve kaliteli bir malzeme olarak biliniyor. Firmamızda titizlik ile hazırlanan 4140 çeliği, birçok alanda kullanılmıştır. Yetkinliği ve kalitesi tartışılmaz bir üretim yapmaktayız. 4140 sertleştirilmiş çeliği bugün farklı endüstrilerde karşılaştığımız çok arzu edilen bir malzeme haline getiriyor. Sıklıkla tercih edildiği için üretimi de devam etmektedir. Kullanım alanlarına bakılarak 4140 çeliğinin ne derece tercih edilen bir ürün olduğu ortadadır.

Kullanım Alanlarına Göre 4140 Çeliği

​​​​​​Firmamızın farklı alaşımlarla ürettiği 4140 çeliğini farklı alan ve sektörlerde görebiliriz. Standart alaşım miktarlarına sadık kalarak üretilen 4140 çeliğimizi tercih edebilirsiniz. Yaygın olarak kullanıldığını gördüğümüz bu sektörde yedek parça imalatında da görülmektedir. Birçok kez uçak endüstrisinde de sıklıkla tercih edilen sertleştirilmiş bu çelik alaşımı, uçak yapımında kullanılan önemli bir malzemedir. Tüm bu kullanım alanlarını çoğu zaman farkında olmadığımız çeşitli materyallerde de tercih edilmektedir. Sertleştirilmiş 4140 imalat çeliği, krank millerinde, kamalı millerde, mil ve kovanlarda ve benzeri çeşitli bileşenlerde kullanılmaktadır.

Ayrıca makine, makine parça ve ekipmanları, tarım makine ve araçları, savunma sanayi üretimi, ev içi elektronik aletlerde, petrol ve gaz sanayide sertleştirilmiş çelik en sık kullanılan alanlardır. 4140 sertleştirilmiş çeliğin kullanımı bu denli fazla olduğundan üretimi son derece titizlik gerektiriyor.

Transmisyon Çeliği Nedir Ve Hangi Alanlarda İhtiyaç Duyulur?

Transmisyon veya şanzıman çeliği olarak bilinen bu çelik, çelik endüstrisinde özel bir üründür. Transmisyon çeliği, soğuk çekilmiş, yuvarlak kesitli ve 1008 SAE veya EN S235Jr kalitesindedir. transmisyon çeliğinin birçok kullanımı vardır. Yukarıda saydığımız tüm özellikleri birçok alanda oldukça popülerdirler. Kullanım alanlarından kısaca bahsedecek olursak bunları şöyledir.

Transmisyon çeliği, İnşaat, otomobil, makine imalatı, beyaz eşya sanayi vb birçok alanda olduğu gibi savunma sanayi gibi özel alanlarda da kullanılmaktadır. Öte yandan, üretim süreci çok önemlidir. Çelik aktarmanız gerekirse, üretim süreci hakkında da bilgi almanız gerekir. Yüksek yüzey kalitesinin yeteneği toleransı olarak beklentiniz varsa, bahsettiğimiz en iyi sonuç bu 4140 çeliği ile elde edilecektir. Kaliteli ve güvenilirliğinden emin olduğunuz firmamızda fiyatlarımızla da sizleri etkilemeye devam ediyoruz.

4140 Olarak Adlandırılan Bu Yüksek Karbonlu Çeliğinin Farklı Kullanım Alanları

414​​​0 çeliği genellikle sürekliliği olan parçalar için tercih edilmektedir. Yukarıda belirtilen kullanım alanlarının yanı sıra araç ve takım tezgahı yapımında, tarım ve iş makinelerinde de sıklıkla karşılaşılmaktadır. Örneğin, krank ve krank milleri bu çelikten yapılır.

4140 sertleştirilmiş çelik olarak da bilinen bu ürün, yapısı gereği bir bileşen çelik olarak kabul edilir. Karbon içeriği sayesinde bu çok yönlü ürünler darbe, çatlama ve sürtünmeye karşı oldukça dayanıklıdır.

4140 Çeliğinin Kimyasal Yapısının Tipik Özellikleri

4140 karbonlu sertleştirilmiş çeliğin bileşiminde 0,0035 Smax, 0,0035 Pmax ve 0,80 Mn bulunmaktadır. Bu nedenle otomotiv ve makine sektörünün vazgeçilmez ürünleri arasında yerini almıştır. Ek olarak yandan araç motor parçalarında birçok parça 4140 çelikten imal edilmektedir. ​​​​​​Bu 4149 çeliği, diğer çeliklere göre yüksek karbon içerir. Birçok çelik üretimi alanında öncü bir firmayız. Profesyonel ekibimiz ile hızlı ve güvenilir üretimimiz sayesinde sektörde yıllardır devamlılığımızı sürdürüyoruz.