Süper Lig'in 34. haftasında Trabzonspor, Karadeniz derbisinde Çaykur Rizespor'un konuğu oldu.
Bundan önceki iki maçta galibiyet çıkaramayan iki ekibin karşılaşmasında da kazanan çıkmadı. 90 dakika sonunda 0-0'lık eşitlik bozulmadı ve taraflar sahadan birer puanla ayrıldı.

Mücadele sonrası Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı açıklamalarda bulundu.

Avcı yaptığı açıklamada  “ Son 3 haftadır böyle oyun olarak tatmin ediyor ama skor olarak etmiyor. Trabzonspor her maçını kazanmak için oynar, ön tarafta rekabetin fazla olmadığı ortamda Tony, Afobe ve Ekuban’ın olmaması etkili. Oyundan memnunun ama skordan değilim. Rakibe bir şut verdik, oyunun içindeki organizasyon doğru ama skor tatmin ediyor. Ne kazanmamız gerekiyorsa kazanmalıyız. Önümüzdeki haftaya bakacağız, oyunun genel yapısından memnunum oyuncularda sonuç alamadığı için üzgünler. Bugün her şeyi denediler. 

Çok oyuncu çıkaran oyuncu değilim, 89. Dakika rakip fazla olunca, duran top olduğunda tehlikeli olabilirler diye tercih ettik. Şimdi Vitor cezalı düştü, elimizde burayı oynayan oyuncular var. Hafta sonundaki planlamaya bakacağız. Ömür son derece iyi gidiyor. Çalışmaların bazı bölümlerine katılmaya başladı. Isınma, Rondo, 5’e 2 ‘lerde var. Bu ayın sonlarına doğru Ömür’ü görürüz gibi beklentim var.” İfadelerini kullandı.