61SAAT HABER SERVİSİ

Ahmet Ağaoğlu Sorloth'un cezasında yapılan indirim için Tahkim kurulu dönüşü havalimanında 61saat'ın sorularını yanıtladı. Ağaoğlu verilen bu kararın futbolda adaletin hala daha var olduğunu kanıtlar" şeklinde konuştu. Ağaoğlu'nun açıklamaları şu şekilde;

"Sorloth'un Futboldaki performansı nasılsa tahkim kurulundaki performansıda aynı, Sorloth çok farklı bir oyuncu futbolun fair play kurallarına ahlak kuralarına son derece sadık bir oyuncu, insanlar saha dışına çekmeye çalışıyor olayı ama bu kardeşimiz sonuna kadar futbolun içinde kalmayı seçti. İlk tekmeyi yediği zaman kendini yere bırakabilirdi ama bırakmadı bunu anlatmasını, tahkim kurulununda Sorloth'un gerçek yüzünü görmesini istedim bu yüzden tahkim kuruluna beraber gittik, bunun neticesinde de iyi bir savunmamız vardı. Saat 8 gibi tahkim kararını açıkladı. Futbolda adaletin var olduğunu bilmemiz açısından önemliydi. Bir maç oynamasa fark etmez burada verilen mücadele bir maçın mücadelesi değildi adaletin mücadelesiydi, yoksa 1 maçta oynasın oynamasın fark etmez." 

Bu karar emsal teşkil eder mi?

 Bu karar bundan sonrası için emsal teşkil eder, zaten bu kararın verilmesindede bundan önce verilmiş 11 emsal karar vardı, onlarda tahkimin taktirine sunduk görüntüler vardı. Burada önemli olan bir şey var "VAR'da Hüseyin Göçek'e sadece Sorloth'un itme pozisyonu gösterildi, burda bir sıkıntı var" 
 

Sivas maçına Cüneyt Çakır atanmasına ne diyorsunuz?

"Ben Çakır'ında etki altında kalıp hakemin konuşulacağı bir maç olacağını sanmıyorum, bu ligde ismi ön plana çıkan sayılı hakemlerden biri. İnşallah hakem kararlarının değilde futbolun konusulacağı bir maç olur" 

Taraftara mesajınız var mı?

Bu maç final maçı olarak nitelendirmek doğru değil, daha 14 maç var sıralama için her maç final bu doğru ama Trabzonspor Sivasspor maçı final maçı değil, biz final oynayacağızda diğer takımlar ne oynacak? Taraftar her şeyin farkında Fenerbahçe maçında nasıl bir performans ortaya koyduysalar aynı performansı bekliyoruz. Ortaya koyulan mücadeleden gurur duyacakları bir takım var, nasıl ki sahada 11 oyuncu yer alıyorsa taraftarta oyunun bir parçası olarak tribünde yer alıp kendilerine düşen görevi bugüne kadar yaptıkları gibi layıkıyla yerine getirmeliler. Özellikle Fenerbahçe ve Alanya maçında göstermiş oldukları performans maçın skorunda etkili oldu.   

Trabzonspor iki kulvardada şampiyon olur mu? 


Naip kısmet.. Biz mücadelemizi verecez yollar bizi nereye götürür mayısta göreceğiz. Biz o mücadeleyi verelim taraftar desteğini versin yeter. Taraftar desteğini koptu anda sıradan bir takım olmanın önüne geçemezsiniz. Trabzonspor'un büyük başarıları taraftar desteğiyle olmuştur, bu yüzden taraftar desteği çok önemli."