61SAAT HABER SERVİSİ - Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu ilk maçında sahasında Yukatel Denizlispor'u konuk eden Trabzonspor, yeni teknik direktörü Hüseyin Çimşir ile ilk resmi maçına çıktı. Trabzonspor maçı 22. dakikada Sosa’nın, 80. dakikada ise Nwakaeme’nin attığı gollerle  2 - 0 kazanarak önümüzdeki hafta Denizli’de oynanacak rövanş maçı öncesinde büyük avantaj yakaladı. 

TRABZONSPOR’UN TRANFSER LİMİTİ 450 BİN EURO

Maçın ardından soruları yanıtlayan Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, “Takımın gücü yerinde. Taraftara ve teknik heyete olan inancımız yerinde. Bu taraftar bu takımı layık olduğu yere taşıyacak güce sahip. Aynı şekilde profesyonel kadro sonuna kadar başarıya götürecek güce sahip. 
Aylardır söylediğimiz şey bütün kulüplerin önüne geldi. limit sınırlaması.. Her halde 20 - 25 yılın en dar transfer mevsimi yaşanıyor. Pazarlamacıları etkiledi. Bizim de durumumuz farklı değil. Bugün gün boyu sokakta beni kim gördüyse hepsinin sorusu transfer.. 
Limit var mı? Şu an itibariyle bizim limitimiz 450 bin Euro.. Elimizden bir iki futbolcu çıkartırsak onlardan oluşan boşlukla bu biraz daha yukarı çıkar. O doğrultuda o limit neye müsade ediyorsa o transfer yapılır. Ama artık öyle ne bizim ne de diğer kulüplerin uçuk kaçık transfer yapma şartı ortadan kalktı. 
bu arada limiti yüksek olan takımlar var. Yanılmıyorsam Galatasaray’ın limiti yüksek. Şampiyonluk olması ve Şampiyonalar Ligine katılmasından dolayı. Limitimizi aşmadık… Onazi ile sözleşmemizi karşılıklı olarak feshettik. Oradan boşluk doğdu” dedi. 

AVDİJAJ GÖNDERİECEK Mİ?
Avdijaj konusunda bir gelişme var mı sorusuna ise Ağaoğlu, “Onda bir sıkıntı yok. Onla yaptığımız sözleşmede bedelsiz olarak kulübün inisiyatifinde. 250 bin Euroluk oyuncu yarım sezon 125 bin Euroluk boşluk oluşturacak. Aman aman bir şey söz konusu değil” dedi. 

HERKES TRABZONSPOR’UN

MUHASEBESİNİ TUTUYOR
Ağaoğlu, “Maşallah bakıyorum son zamanlarda herkes Trabzonspor’un muhasebesini tutmaya başladı. Farklı kulüplerin başkanları kendi kulüplerinin muhasebesini tutsun.
Herkes kendi muhasebesini tutsun. Trabzonspor kulübünün muhasebesini hiç kimse merak etmesin. Yönetim eve bizler zaten tutuyoruz. Herkes kendi işine bakarsa, kendi önüne bakarsa kendi işini daha sağlıklı yapar. 
Özellikle bu aralar bazı kulüpler tarafından Trabzonspor’un muhasebesi tutulmaya başlandı. Trabzonspor hesabı kitabı kasasından çıkan, giren para kuruşuna kadar KAP bildirileriyle kamuoyunun dikkatine zaten sunuyoruz. 
Herkes kendi önüne bakar, kendi muhasebesine bakarsa kendi işini daha sağlıklı yapar. 
Biz sağlıklı olarak yaptığımıza inanıyoruz. Çünkü sadece kendi işimizi yapıyoruz. Sadece kendi problemlerimizle ve sıkıntılarımızla uğraşıyoruz” ifadelerini kullandı. 


HÜSEYİN ÇİMŞİR’E YENİ SÖZLEŞME İMZALANACAK MI?
Hüseyin Çimşir’e teknik direktörlük sözleşmesi yapılacak mı? sorusuna, “Hüseyin hoca zaten kulübün sözleşmeli hocası. Şu anda takımın teknik direktörü.” diyerek yanıt verdi. 

TARAFTARA MESAJ VERDİ
Taraftara da mesaj veren Ağaoğlu, “Trabzonspor takımı kulübü her zaman taraftarıyla büyük olmuştur. Yani siz nasıl kadro kurarsanız kurun, isterseniz Ronaldo, Messi’yi getirin. Sizin temeliniz yoksa, camianız yoksa efsane mertebesine ulaşmış bir geçmişi sağlamanız asla ve asla mümkün olmaz. Bir sene iki sene başarı yakalarsınız belki ama sürdürülebilir başarıyı, daha doğru bir takımı büyük yapan o takımın camiasıdır, taraftarıdır. Şu soğuk havada, Perşembe günü haftanın 20:30’u 20 bin kişinin stada gelmesi camianın ne kadar büyük olduğunun en önemli göstergesi” dedi.