Avrupa liglerinde heyecan dolu bir hafta daha sona erdi. Fileler onlarca kez havalanırken; 3 futbolcu, attıkları gollerle ön plana çıktı: Ciro İmmobile (Lazio), Erling Haaland (Borussia Dortmund) ve Alexander Sörloth (Trabzonspor)… Bu isimlerden Haaland ve Sörloth’un birçok ortak yönü var. Birincisi, Norveç pasaportu taşımaları. İkincisi, bir zamanlar babalarının da profesyonel olarak futbol oynaması. Üçüncüsü ise bir basketbolcu gibi uzun boylu olmaları. Haaland 1.94, Sörloth da 1.95 boyunda.

SÖRLOTH’TAN 61 DAKİKADA 3 GOL

İsterseniz ilk önce Alexander Sörloth’tan bahsedelim. Sezon başında Premier Lig ekibi Crystal Palace’tan kiralık olarak Trabzonspor’a gelen Sörloth, pazar günü kendi evlerinde Kasımpaşa’yı 6-0 yendikleri maçta 3 gol atarak Bordo-Mavili formayla ilk hat-trick’ini yaptı. 1.95 boyundaki Norveçli forvet, 61 dakikada (17, 55, 88) fileleri 3 kez havalandırarak Süper Lig’deki gol sayısını 15’e çıkardı. 4 de asisti bulunan 24 yaşındaki golcü, şu an Süper Lig’de gole doğrudan en fazla katkı yapan oyuncu.

SÖRLOTH, HAT-TRİCK İÇİN 855 GÜN BEKLEDİ

Alexander Sörloth, Kasımpaşa maçından önceki son hat-trick’ini, 855 gün önce, yani 17 Eylül 2017’de Danimarka ekibi Midtjylland forması giyerken yapmıştı. 5-1 kazandıkları maçta Hobro IK filelerini 3 kez havalandırmıştı. Kariyerinde iki maçta daha bu sevinci yaşayan Norveçli golcü, 2015’te bir başka Danimarka ekibi Bodo Glimt’te oynarken 5-1 kazandıkları Start mücadelesinde 4 gol, 6-1 galip ayrıldıkları Stabaek karşılaşmasında da 3 gol atmıştı.

SÖRLOTH’UN BABASI DA TÜRKİYE’DE OYNAMIŞTI

Alexander Sörloth gibi babası Göran Sörloth da bir zamanlar Türkiye’de oynamıştı. 1993-94 sezonunda Bursaspor forması giyen baba Sörloth, 25 maçta 4 gol atmıştı. Şu an 57 yaşında olan Göran Sörloth, oğlunun transfer sürecinde Trabzon’a gelerek Süper Lig ve Türk futbolu hakkında olumlu cümleler kurmuştu.

HAALAND, BUNDESLİGA’YA HAT-TRİCK İLE BAŞLADI

Şimdi de bir başka Norveçli golcü Erling Haaland’dan bahsedelim. Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund, ikinci devrenin ilk haftasında deplasmanda Augsburg’u 5-3 mağlup etti. Cumartesi günü elde edilen galibiyette başrolü, devre arasında 21 milyon Euro’ya Salzburg’dan transfer edilen Haaland oynadı. 19 yaşındaki Norveçli golcü, 20 dakikada hat-trick yaptı.

VE OYUNA HAALAND DAHİL OLDU

Konuk ekip Borussia Dortmund, Augsburg maçının 55. dakikasında 3-1 yenik duruma düştü. Ve 56. dakikada Norveçli golcü oyuna dahil oldu. Haaland, oyuna girdikten 3 dakika sonra attığı golle durumu 3-2’ye getirdi. 1.94 boyundaki Haaland ile oyundaki üstünlüğü ele geçiren Borussia Dortmund, 61. dakikada Jadon Sancho’nun golüyle 3-3’lük eşitliği sağladı. Borussia Dortmund, Haaland ile 70. ve 79. dakikalarda iki gol daha buldu ve sahadan 5-3 galip ayrıldı. Dortmund’un Avusturya ekibi Salzburg’dan aldığı 19 yaşındaki Norveçli golcü, Bundesliga’da çıktığı ilk maçta “hat-trick” yapmış oldu.

HAALAND BUNU HEP YAPIYOR

Norveçli golcü, kariyerindeki ilk toplu gol sevincini Temmuz 2018’de yaşamıştı. Norveç Ligi’nde Molde forması giyerken 4-0 kazandıkları Bran maçında gollerin tamamını kaydetmişti. Mayıs 2019’da FIFA 20 Yaşaltı Dünya Kupası’ndaki Honduras maçında 9 gol atan Haaland, yetenek avcılarının dikkatini iyice çekmişti. Hemen ardından transfer olduğu Avusturya’nın Salzburg ekibinde de aynen devam etti Haaland. Salzburg forması giyerken 5-2 ve 3-0 kazandıkları Wolfsberger maçlarında üçer gol attı. 7-2 galip ayrıldıkları Hartberg maçında da üç gol atan Norveçli forvet, ilk kez Şampiyonlar Ligi heyecanı yaşadığı Genk mücadelesinde de alışkanlığından vazgeçmemişti. 6-2 kazandıkları maçta Haaland, ilk 45 dakikada hat-trick yapmıştı.

HAALAND’IN BABASI DA ESKİ BİR FUTBOLCU

Alexander Sörloth gibi Erling Haaland’ın da babası eski bir futbolcu. Baba Alf-İnge Haaland, 1990’lı yıllarda ve 2000’lerin başında profesyonel olarak üst düzey futbol oynamıştı. İngiltere’de Nottingham Forest, Leeds United ve Manchester City formalarını giymişti. Erling Haaland, babası Leeds United’da oynarken Temmuz 2000’de Leeds’te dünyaya gelmişti.