61Saat Spor Servisi - Hasan Tüncel

Trabzonspor Avrupa’dan aldığı men cezası sonrası CAS Mahkemesi’ne başvurmuştu. Online olarak bugün görüşülen mahkemede Bordo Mavililer haklı gerekçelerini mahkemeye sundu. Spor Hukukçu Av. Aysu Melis Bağlan 61saat'e yaptığı açıklamalarla Trabzonspor Kulübü'nün cezasının dönmesinin oldukça zor olduğunu ifade ederken para cezası ve zaman aşımı ihtimallerinin de olabileceğini kaydetti. 

"FERAGATNAMENİN ZAMANINDA VERİLMESİ GEREKİYORDU"

Davayla ilgili açıklamalarda bulunan Spor Hukukçusu Av. Aysu Melis Bağlan “Dosyanın avukatı olmayan hiçbir kimse incelemeyez. Senaryolar üzerinden konuşmak zorundayız. Başkan Ağaoğlu’nun açıklamalarından bir şey anlamamız imkansız.  Takip edebildiğimiz kadarıyla vadesi geçmiş ve eski başkana olan borçlar gündeme geldi. Vadesi geçmiş borcun UEFA’nın FFP kuralları gereğinde tarihlerinde tamamlanmamış olduğu görülüyor. Daha sonra eski başkan imza vererek bu borçtan feregat etti. Bunu zamanında vermesi gerekiyordu. UEFA kulüplerle uzun süreli anlaşma yapıyor. 2016’daki borçtan gelmesi sürpriz değil kulüp için. Kağıt üzerinde yapılan inceleme ansızın gelmiyor. Cezanın buradan döneceğini düşünmüyorum. Maça çıkmıyoruz, hukuki gerekçelerin ispatı önemli. Umuyorum ki fahiş bir hata vardır ve başkanın da bir bildiği vardır. UEFA bu tür konularda imtiyaz ve anlayış gösteriyor, yani UEFA bu kadar sürede tamamlamazsan daha yüksek ceza vermek zorunda kalırım diyor.

"CİTY ÖRNEĞİ VAR, PARA CEZASI DA OLABİLİR"

Trabzonspor muhtemelen “tamamladık” demiştir. Mali kontrol kurulunun inisiyatifi nasıl olacak. Bakıldığında bir Manchester City örneği var. City’de olduğu gibi para cezasıyla da bırakabilirler.  Bu işlemlerin Trabzonspor’a da şöyle bir faydası oldu. Bordo Mavililer vadesi geçmiş bir borcu daha kapatmış oldu. Eski başkan Usta için bir bakiye görünüyordu. Kulüp birkaç ağırlıktan daha kurtulmuş oldu. 

"ÇOK FAZLA PROSEDÜR VAR"

Trabzonspor Avrupa Kupalarına kilitlenmiş durumda camia “o kadar yüksek ücretli oyuncumuz yok” diyor ama çok fazla prosedür var. Profesyonel futbolcuların maaşlarının ödenmesi sadece yapılan kritilerden bir tanesi. Altyapı, mali, hukuki gibi çeşitli ünvanlar gelmeye başladı. Bakıldığında kulüplerde yeni sorumlular gelmeye başladı. Bu durum “kime iş bulmaya çalışıyorsunuz” şeklinde yorumlansa da tamamen UEFA’nın uyguladı FFP talimatları sonucu oluşuyor. 

"OLABİLDİĞİNCE HIZLI KARAR VERİYORLAR"

UEFA yapılan anlaşmalardan sonra 3 senelik izleme dönemleri ön görüyor. 3 mali yıl oluyor, 2020’de olmamıza rağmen 2016’yı konuşuyoruz böyle bir kural varken zaman aşımı da çıkması söz konusu… Manchester City için de zaman aşımı olduğu söyleniyor ancak gerekçeli kararına, usul uygulamasına bakmak lazım. Tetkik ettikten sonra bu ihtimal adına daha sağlıklı konuşulabilir.

Trabzonspor’un dosyasıyla ilgili karar onlara kalmış, kararla ilgili medya bülteni ile bilgilendirme olacaktır. Süresi olabildiğince hızlı oluyor.