61SAAT SPOR SERVİSİ - Hasan Tüncel

Kayserispor’un eski teknik direktör Hikmet Karaman Bilal Başacıkıoğlu’nun Trabzonspor’a transferini yorumladı. 

Bordo Mavililerin iyi bir transfer yaptığını ifade eden Karaman oyuncunun sakatlık süreci ve antrenman eksikliklerine vurgu yaptı.

BELİNDEN AMELİYAT OLANA KADAR MÜKEMMELDİ

Kayserispor’da teknik direktörlük görevi yaparken Bilal Başacıkoğlu’nun yaşadığı sakatlıktan bahseden Karaman “Belinden ameliyat olana kadar mükemmel bir performansı vardı. Çalışkan antrenmanı seven ve gelişmekte olan bir oyuncu. Fakat belinden ameliyattan sonra sezon sonuna kadar oynayamadı. İkinci yarıdan itibaren oynayamadı.

Sakatlığını büyük oranda atlatmasının ardından son 3-4 hafta moral motivasyonu yükselsin diye onu kadroya alıp ufak ufak maçlara koydum"

“ÇOK YETENEKLİ”

Hazır değildi, Hollanda’ya tedavisini rehabilitasyonunu devam ettirme adına geri gitti ve yeni sezonda geldi. Ameliyattan sonraki verilerine bakıldığında istatistiği yok ancak çok yetenekli, çalışkan ve gelişmekte olan bir oyuncuydu. Zaten  gelişiminin büyük bir bölümünü Feyenoord altyapısında tamamlamış.”

“HÜSEYİN HOCAYA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR”

Trabzonspor’un yeni transferi Bilal’in gelişimini sağlaması ve form tutması için özel antrenör gerektiğini ifade eden Karaman “Burada Hüseyin hocaya büyük görev düşüyor. Hüseyin hoca ve ekibi ona yapacağı antrenmanlarla oyuncuyu hazırlamalı. 

“ÖZEL ANTRENÖR İLE ÇALIŞMALI”

Bilal’in eski formuna dönmesi için kişiye bağlı özel bir koç ile çalışması gerekiyor. Atletik performans uzman hocasıyla çalışıp eski formunu yakalaması gerekiyor. Bunu da yakalarsa Trabzonspor’a çok büyük katkısı olur, yakalayamazsa olmaz. Bunu yakalaması için bu bireysel antrenmanı Trabzonspor’un Bilal’e yaptırması gerekiyor. 

“SAĞLIKSIZ ORTAM BİLAL’İ ETKİLEDİ”

Kayserispor’da yaşanan çalkantılı sürecin genç oyuncuyu etkilediğini ifade eden Karaman “Çok yetenekli iki ayağını kullanıyor oyun zekası çok yüksek ama ameliyattan sonra ayağına o sinirler tam gelmemişti. Ayağındaki sinirlerin birbirine uyumu yoktu. Bu sezon başlarken de sakatlığı tam geçmiş olarak geldi. Sonra ben ayrıldım,  o dönem sonrası kulüpte yaşanan sağlıksız ortam Bilal’i fiziksel açıdan etkilemiştir. Bu gibi durumlarda çok özel antrenmana tabi tutulması gerekiyor. 

Antrenman eksikliğine vurgu yapan Karaman “Bilal kaç haftadır bireysel olarak idman yapıyor Güçsüz yorumu doğru değil. Sayısal antrenmanını yakalaması gerekiyor. Orada oynayan orta saha forvet oyuncularının hepsi antrenmanlı. Kayserispor’dan ayrılalı 3-4 hafta oldu, full geçirmesi lazım.  Antrenman eksikliğini kapatmasını gerekiyor. Bunu kapatmak için bir hocayla doğru dürüst çalışması gerekiyor. 

“NWAKAEME VE SOSA TOPU ALDIĞINDA…”

Bilal’in hücumsal anlamda büyük bir koz olduğunu ifade eden Karaman “Sağda solda forvette her yerde oynattım. Hücum bölgesinin her yerinde oynar.  Şutu var ve oyun zekası çok yüksek. Nwakaeme ve Sosa topu aldığında çok çabuk oyuncu olduğunda o boş alanlara gidebilir ve sonuç alabilir. “ ifadelerini kullandı.