TFF Süper Kupa mücadelesinde 2019/20 sezonu şampiyonu Başakşehir ile Türkiye Kupası şampiyonu Trabzonspor karşı karşıya geldi.İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan müsabaka, Trabzonspor'un 2-1'lik üstünlüğüyle sonuçlandı ve Karadeniz temsilcisi, bu kupayı 9. kez müzesine götürdü.

Bordo - mavili ekibe galibiyeti getiren golleri 47. dakikada Djaniny ve 86. dakikada Caleb Ekuban attı. Başakşehir'in tek sayısını ise 58. dakikada penaltıdan Demba Ba kaydetti.

Başakşehir'de stoper oyuncusu Epureanu, 28. ve 73. dakikalarda gördüğü sarı kartlar sonrasında oyundan ihraç edildi.

İSTANBUL'DA 3. KEZ OYNANDI

İstanbul, üçüncü kez TFF Süper Kupa maçına ev sahipliği yaptı. İstanbul'da ilk kez 2009 yılında oynanan organizasyonda Beşiktaş'ı 2-0 yenen Fenerbahçe kupanın sahibi oldu. Bu kentte 2010 yılında yapılan maçta ise Bursaspor'u 3-0 mağlup eden Trabzonspor, Süper Kupa'yı kazandı.

AVCI, SON 11'İNİ BOZMADI

Trabzonspor'da teknik direktör Abdullah Avcı, ligde son oynanan müsabakanın 11'inde değişiklik yapmadı. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan maça bordo-mavili ekip Uğurcan Çakır, Serkan Asan, Vitor Hugo, Edgar Ie, Marlon Rodrigues Xavier, Flavio Medeiros, Berat Özdemir, Abdulkadir Parmak, Anthony Nwakaeme, Caleb Ekuban ve Jorge Djaniny ilk 11'i ile çıktı. Karadeniz temsilcisinin yedek kulübesinde Erce Kardeşler, Hüseyin Türkmen, Majid Hosseini, Atakan Gündüz, Faruk Can Genç, Kamil Ahmet Çörekçi, Lewis Baker, Yusuf Sarı, Safa Kınalı ile Benik Afobe yer aldı.

Abdullah Avcı, Süper Lig'de son oynadıkları ve 2-1 kazandıkları Gençlerbirliği maçının 11'inde değişikliğe gitmedi.

BURUK, YENİ TRANSFERLERİ SAHAYA SÜRDÜ

Medipol Başakşehir'de iki yeni transfer Ömer Ali Şahiner ve Junior Fernandes ilk 11'de sahaya çıktı. Turuncu-lacivertli ekipte, lisansları dün çıkarılan Ömer Ali ve Junior Fernandes, Trabzonspor mücadelesinin ilk 11'inde yer aldı. Ömer Ali Şahiner sağ bekte, Junior Fernandes ise sol kanatta mücadeleye başladı. Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk takımını sahaya, Mert Günok, Ömer Ali Şahiner, Ponck, Epureanu, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Azubuike, Deniz Türüç, Aleksic, Junior Fernandes ve Demba Ba ilk 11'iyle sürdü.

Turuncu-lacivertli takımın yedek kulübesinde ise Volkan Babacan, Muhammed Şengezer, Leonardo Duarte, Mahmut Tekdemir, Fredrik Gulbrandsen, Ravil Tagir, Muhammed Emin Sarıkaya, Enzo Crivelli, Uğur Uçar ve Cemali Sertel bulundu.

BAŞAKŞEHİR'DE 7 EKSİK

Medipol Başakşehir'de Süper Kupa maçında 7 oyuncu sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadı. Turuncu-lacivertli takımın önemli isimleri Edin Visca, İrfan Can Kahveci, Rafael, Nacer Chadli, Junior Caiçara, Giuliano ve Bolingoli bu mücadelede sakatlıkları nedeniyle forma giyemedi.

YAKLAŞIK 200 KİŞİ MAÇI İZLEDİ

Süper Kupa maçını kulüplerin Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) talebi doğrultusunda davetliler ve protokol tribününde yer alanlar da dahil yaklaşık 200 kişi statta takip etti.

Süper Kupa maçına özgü yapılan talimat değişikliğiyle, iki kulüpten 80'er davetli maçı tribünden izledi. Protokolün yanı sıra iki kulübün yönetim kurulu üyeleri, teknik heyet, futbolcu aileleri ve kulüplerin misafirleri karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, TFF Yönetim Kurulu üyeleri, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş de Süper Kupa'yı tribünden takip etti.

UEFA HEYETİ MAÇI İZLEDİ

29 Mayıs'ta Şampiyonlar Ligi finalinin oynanacağı Atatürk Olimpiyat Stadı'nı denetlemek için İstanbul'da bulunan UEFA heyeti de karşılaşmayı izledi. Statta incelemelerde bulunmak için bu hafta İstanbul'da bulunan UEFA heyeti, Süper Kupa maçını da takip etti ve kontrollerini gerçekleştirdi.

KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

Müsabakanın başında kar yağışı etkili oldu. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçın başladığı sıralarda hava sıcaklığı 2 derece olarak ölçüldü. Stada yapılan yeni rüzgar bariyerleri sayesinde rüzgarın etkisinin kırıldığı görüldü.

TRABZOSPOR MAÇI 2 - 1 KAZANDI. SÜPER KUPA TRABZONSPOR'UN

90+13' Trabzonspor'da Berat sarı kart gördü. 

90+8' Trabzonspor'da Nwakaeme'ye faul yapıldı. 

90 + 4' Hakem 13 dakika uzatma verdi. 

90+4' Trabzonspor'da Dijanniy oyundan çıktı Hosseini girdi. Afobe girdi, Ekuban çıktı. 

90' Trabzonspor'da Abdullah Avcı, bordo - mavililerin yedek kulübesini sakinleştirmeye çalışıyor. 

89' Maçta yedek kulübeleri karıştı. 

88' Başakşehir'de Crivelli sarı kart gördü. 

88' İtirazlardan dolayı Deniz Türüç sarı kart gördü. 

87' Hakem oyunun başlatılmasnı istedi. Baakşehirli oyuncular itirizda bulunuyor. 

85' Gol pozisyonu ile ilgili VAR incelemesi yapılıyor. 

85' GOOOOOLL EKUBAN

83' Trabzonspor atağında Nwakaeme topun kontrolünü sağlayamadı. 

78' Trabzonspor'da Ekuban'ın vuruşunda top az farkla dışarı çıktı. 

77' Trabzonspor'da Flavio çıktı, Yusuf Sarı oyuna girdi. 

76' Baker'in kullandığı serbest vuruşta top barajdan döndü. 

7'4' Baakşehir'de Fernandes çıktı, yerine Duarte oyuna girdi. 

73' Bakaşehir'de Epureanu sarı kart gördü. İkinci sarıdan kırmızı kartla oyundan atıldı. 

63' Trabzonspor'da Nwakaeme, rakibinden çalımla kurtuldu ancak vuruşunda top büyük farkla çıktı. 

57' Demba Ba gole çevirdi

56' Hakem VAR incelemesi sonrasında penaltı kararı verdi. Ancak top açık bir şekilde Edgar Le'nin kafasına vuruyor. Pozisyonda Edgar Le sarı kart gördü. 

55' VAR incelemesi yapılıyor. Baakşehirli oyuncu penaltı bekledi. VAR incelemesi uyarısı geldi. 

55' Başakşehir'de oyuncu değişikliği. Azubuke çıktı Crivelli oyuna girdi. 

53' Trabzonspor'da Dijanniy, Ekuban'ın pasında ceza sahasına girdi rakiplerinden kurtardı ancak araya giren dafans topu uzaklaştırdı. 

48' TRABZONSPOR'UN GELİŞEN ATAĞINDA SERKAN İÇERİ ORTALADI. DEFANS POUNK TOPU KONTROL ETMEK İSTERKEN YÜKSELDİ. YÜKSELEN TOPA MERT'TEN ÖNCE KAFAYI VURAN DİJANNİY, BORDO - MAVİLİLERİ 1 - 0 ÖNE GEÇİRDİ. 

48' GOOOOLLLL DİJANNİY

46' İkinci yarı başladı

İlk yarı sona erdi. 

45' Trabzonspor'da Baker oyuna girdi. 

45' Abdülkadir Parmak için değiştir işareti geldi. 

45' Trabzonspor'da Abdükadir Parmak kendini yere bıraktı. Maç bu dakikalarda durdu. 

45' Hakem 2 dakika uzzatma verdi. 

43' Mehmet Topal'ın Abdülkadir'e müdahalesi sonrasında hem Abdülkadir hem de Mehmet yerde kaldı. 

38' Trabzonspor'da Dijanny iki kişiyi pozisyondan düşürük dar açıdan vurdu Mert Günok bu pozisyonda başarılı 

33' Hakem anlamsız kararlar veriyor. Bu dakikalarda Başakşehir lehine anlamsız faul kararları veriyor. 

29' Trabzonspor'un gelişen atağında Nwakaeme bu kez sol çaprazdan denedi ancak top dışarı çıktı. 

28' Başakşehir'de Epreanı, Ekuban'a yaptığı faul sonrasında sarı kart gördü. 

25' Trabzonpor'da Nwakaeme uzaktan çok sert vurdu Mert Günek tokatladı. . 

25' Maç yeniden başladı. 

24' Ömer Ali Şahiner yerde kaldı. Sakatlık gerekçesiyle oyun durdu. 

24' Trabzonspor atağında Nwakaeme vurdu ancak defanstan döndü. 

22' Trabzonspor'da Berat çoksert vurdu Mert iki hamlede topun sahibi oldu. 

17' Trabzonspor'da Nwakaeme'nin vuruşunda top Mert'te kaldı. 

15' Başakşehir korner kullandı. Fernandes'in vuruşunda top üstten dışarı çıktı. 

7' Dönen topa Ekuban vurdu rakibe çarpıp kornere gitti. Ancak bu sırada rakibin eline çarptı. VAR incelemsii yapıldı ve devam etti Kullanılan korneri Mert çıktı aldı. 

6' Trabzonspor'da kazanılan korneri Flavio kullandı. Savunma uzaklaştırdı. 

1' Maç başladı. 

İstanbul Olimpiyat Stadında İstiklal Marşımız

Her iki takım da sahaya çıktı. 

TRABZONSPOR'UN 11'İ:   Uğurcan, Serkan, Edgar Ie, Hugo, Marlon, Flavio, Berat, Abdulkadir Parmak, Nwakaeme, Ekuban, Djaniny 

YEDEKLER; Erce, Hüseyin, Hosseini, Atakan, Farukcan, Kamil Ahmet, Lewis Baker, Yusuf Sarı, Safa Kınalı, Afobe

BAŞAKŞEHİR 11'İ: Mert Günok, Ömer Ali Şahiner,  Ponck, Epureanu, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Azubuike, Deniz Türüç, Aleksic, Fernandes, Demba ba

YEDEKLER: Volkan Babacan, Muhammet Şengezer, Duarte Da Silva, Mahmut Tekdemir, Guldbrandsen, Ravil Tagir, Muhammet Emin Sarıkaya, Crivelli, Uğur Uçar, Cemali Sertel

Volkan Babacan, Muhammet Şengezer, Duarte, Ponck, Epureanu, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Azubuike, Deniz Türüç, Aleksic, Fernandes, Demba ba

TFF tarafından 14. kez düzenlenen Süper Kupa'da Başakşehir ile Trabzonspor karşılaşıyor. Geçen sezon Süper Lig'i kazanan İstanbul ekibiyle, Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Karadeniz Fırtınası, saat 20.45'te Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda kapışacak. Zorlu müsabakayı Yaşar Kemal Uğurlu yönetecek. Uğurlu'nun yardımcılıklarını Erdinç Sezertam ve Serkan Çimen yapacak. Karşılaşma A Spor ekranlarından naklen yayımlanacak.

MORAL ARIYOR
Geçen sezon kazandığı Süper Lig'de bu yıl büyük hayal kırıklığı yaşayan Başakşehir, Süper Kupa'da moral arıyor. Şampiyonlar Ligi'ne grup aşamasında veda eden, Süper Lig'de 20 haftada sadece 24 puan toplayarak 15. sırada yer alan Başakşehir, kupayı müzesine götürerek tarihte bir ilki gerçekleştirmek istiyor. Daha önce Ziraat Türkiye Kupası'nda bir kez final oynayan Başakşehir, tarihinde ikinci kez bir kupa finali maçına çıkıyor.

FIRTINA FORMDA
Sezona tutuk başlayan Trabzonspor, Teknik Direktör Abdullah Avcı ile farklı bir çehreye kavuştu. Bordo-mavililer, Süper Lig'de Avcı yönetiminde 13 maça çıkarken sadece 1 kez yenildi. 8 galibiyet, 4 beraberlik alarak üst basamaklara tırmanan Fırtına, Süper Kupa'yı ikinci kez kazanmak istiyor. Trabzonspor, 2010'da yine Olimpiyat Stadı'nda Bursaspor'u 3-0 yenerek kupayı müzesine götürmüştü.

BAŞAKŞEHİR'DE ÇOK EKSİK VAR
Başakşehir'de eksikler can sıkıyor. Turuncu-lacivertlilerde İrfan Can Kahveci, Rafael, Visca, Giuliano, Bolingoli, Caiçara ve Chadli forma giyemeyecek.

TRABZONSPOR'DA ÖMÜR YOK
Trabzonspor'da dev maç öncesi tek eksik bulunuyor. 23 Ocak'ta yapılan Gençlerbirliği maçında bileğini çatlatan Abdülkadir Ömür oynayamayacak.

OKAN BURUK ÜÇLEMEK İSTİYOR
Akhisarspor ile 2017- 18 sezonunda Ziraat Türkiye Kupası'na uzanan Teknik Direktör Okan Buruk, geçen sezon Başakşehir ile Süper Lig'i kazanma başarısı gösterdi. 47 yaşındaki çalıştırıcı, Türkiye Süper Kupa'sını da kaldırarak üçlemeyi tamamlamayı hedefliyor.

AVCI İLK PEŞİNDE
Uzun yıllar Başakşehir'i çalıştıran Abdullah Avcı, Trabzonspor'un başında ilk kez eski takımıyla karşılaşacak. Süper Lig seviyesinde kupası olmayan 57 yaşındaki hoca, ilk kez bu sevinci yaşamak istiyor. Avcı'nın 2004-05'te G.Saray PAF Takımı şampiyonluğu ve 2005'te U17 Milli Takımı ile Avrupa şampiyonluğu var.