Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bugün oylanan Akyazı Spor Kompleksi’ne Recep Tayyip Erdoğan’ın adının verilmesi  önerisinin kabulü ve Trabzon’da yaşanan gerginlik hususundaki Ortahisar Belediye Meclis Üyesi ve MHP Grup Başkanı Davut Çakıroğlu yazılı bir açıklama yaptı.

Çakıroğlu süreci üzülerek izlediğini belirterek, ‘Sayın Cumhurbaşkanı’nın bunların önüne geçmenin zarif bir yolunu bulması gerekiyor.

Çoğulcu demokrasinin gereği de budur. Devlet adamlarının isimlerinin yaşarken yaşatılmaya çalışılması ancak  geri kalmış ülkelerde görülür bir uygulamadır.

Devlet, millet parasıyla yapılan hizmetlere, devlet yöneticilerinin isimlerini verme bir başka açıdan da yanlıştır. Çünkü parayı veren millet yani bizler ancak sahibi biz değiliz…

Bizlerin parasıyla, bizlere gösteri yapıp gerginlik oluşturan tarafın ismi ancak kendi yönetim dönemi kadar kalıcı olabilir.

Bu gün alel acele yetki sınırlarını aşıp (Ortahisar Belediyesini ve Meclisini, Spor İl Müdürlüğü’nü, Trabzonspor’u)  bay-pass ederek oldu bittiye getirilip sayısal çoğunluk ile alınan bu şımarık kararın Trabzon nezdinde hiçbir saygınlığı olmadığı gibi şehri kamplaştırıp maç öncesi tek markamız olan Trabzonspor’a hizmet etmekten uzaktır.

Siyasi şımarıklıktan bir an evvel uzaklaşıp ikbal peşinde koşmadan şehre hizmet etmeye, şehri emin olmaya davet ediyorum’ ifadelerini kullandı.