61SAAT SPOR SERVİSİ - Hasan Tüncel

Trabzonspor’un yıldız oyuncusu Alexander Sörloth’a PFDK tarafından 2 maç ceza verildi. 

Açıklanan cezada Trabzonsporlu oyuncunun 43. maddeden yargılandığı ve 12. madde olan tahrik indiriminden yararlandığı görüldü.

2 maçlık cezayı tahkim kuruluna taşımaya hazırlanan Trabzonspor Kulübü ceza için daha fazla indirim veya erteleme isteyecek. 

Açıklanan cezayla ilgili daha önce de 61saat’e cezanın düşürüleceğini ifade eden Spor Hukukçusu Dursun Küçük, “Haksız tahrik varlığının kabul edilmiş olması önemli. Haksız tahrik kabul edildiğinde ceza 3 maçtan 1 maça indirilebilirdi. Kararı 7 kişilik heyet oyçokluğu ile vermiş. Bu da bize indirim konusunda farklı görüşlerin olduğunu gösteriyor. Yani cezanın Kimileri bir maça kimilere 2 maça düşmesini istemiş. Belki de 4 kişi iki maç demiştir. Belki de 6'ya 1 olmuştur. Açıklanan bu karar Trabzonspor için önemli haksız tahrik indirimin yapılması önemli, bu demek oluyor ki yapılan savunma HAKSIZ TAHRİK açısından doğru ve de kabul edilmiş. Trabzonspor, Tahkime başvurduğunda ceza bir maça da inebilir, haksız tahrikin var olduğu kabul edildi. Artık haksız tahrik var mı yok mu tartışmayacak. Tartışılacak mesele haksız tahrik sebepli ne kadar indirim yapılacağı. PFDK da dedi ki ben 2 maçı yeterli gördüm kabul ettim ve indirim uyguladım 3 maçtan 2’ye düştürdüm. Tahkim de diyebilir ki siz kabul etiniz 3 matan 2 maça indirilmesi az olmuş 1 denilebilir inme veya tamam 2 maç ceza ama 1 maç cezayı erteledim deme ihtimali var. Nitekim haksız tahrik indirimi yapılmış ama takdiri indirim yapılmamış. Trabzonspor’un bugün maçı olduğu İçin ilk maç cezası çekildi. Hafta sonu 2. maç olacağından Tahkim cuma veya cumartesi olağanüstü toplanarak itirazı değerlendirecektir ki hak kaybı olmasın. Tabi Trabzonspor’un da vakit kaybetmeksizin itirazı yapması lazım ki Tahkim bir an önce toplansın“ ifadelerini kullandı.