Trabzonspor'da Alexander Sörloth krizi her geçen gün derinleşiyor. Bordo mavili ekipteki geleceği yılan hikayesine dönen Alexander Sörloth'ün geleceğine ilişkin yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

NOTER TESPİTİ YAPILDI 

Trabzonspor, milli takım kampından dönmeyen ve telefonlarını dahi açmadığı iddia edilen Norveçli golcüye dair dün resmi bir açıklama yapmış ve Alexander Sörloth'un şehre dönmediğini doğrulayan Trabzonspor, yetenekli oyuncuyla hakkında noter tespiti yapıldığını ve ilgili disiplin maddesinin yürürlüğe girdiğini duyurmuştu.

İŞTE O AÇIKLAMA 

"Futbolcumuz Alexander Sorloth için RB Leipzig Kulübünden resmi transfer teklifi gelmiş olup, yönetim kurulumuz tarafından kulübümüzün menfaatleri doğrultusunda bu teklif değerlendirilmektedir. Kiralama sözleşmesinin erken feshini gerektiren ve tüm tarafların mutabık kalacağı bir anlaşma için süreç devam ederken, futbolcumuz Alexander Sorloth ülkesinin milli takımının kampına katılmak üzere Norveç’e gitmiştir. Karşılaşmaların ardından 8 Eylül Salı günü Trabzon’da olması gereken oyuncumuz, Oslo’da COVID-19 testi yaptırdığını, PCR testinin 10 Eylül Perşembe günü sonuçlanacağını ve 11 Eylül Cuma günü Trabzon’da olacağını tarafımıza bildirmiştir. Bugün itibariyle henüz Trabzon’a gelmeyen futbolcumuz için noter tespiti yapılmış olup kulübümüzün disiplin talimatındaki ilgili maddeler yürürlüğe girmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."


ARKA ARKAYA SICAK AÇIKLAMALAR 

Trabzonspor'un bu açıklamasının ardından hem bordo mavili kulübün başkanı Ahmet Ağaoğlu'ndan hem de Premier Lig devi Tottenham'ın teknik direktörü Jose Mourinho'dan arka arkaya kritik açıklamalar gelmişti.

AĞAOĞLU'NDAN TOTTENHAM İTİRAFI 

Ahmet Ağaoğlu, Norveçli futbolcunun takımdan gitmek istediğini ifade etmiş ve RB Leipzig'in yanı sıra Tottenham ile de görüştüklerini itiraf etmişti.

İŞTE O SÖZLER 

"Sörloth gitmek istiyor. Ama gitmek isteyen her oyuncuya, hemen tamam diyeceğiz diye bir dünya yok. Leipzig ve Tottenham ile görüşüyoruz. Crystal Palace ve biz. İkimiz de bu transferde hak sahibiyiz. Trabzonspor'un menfaati ne ise onun için hareket edeceğiz. İnsanların henüz anlamadığı, bu takımın şöyle bir özelliği var; yetiştirir satar, geliştirir satar. Aldığı oyuncuyla para batırmaz" şeklinde konuşmuştu. 

JOSE MOURINHO KAFA KARIŞTIRDI 

Ahmet Ağaoğlu'nun bu sözlerinin ardından Tottenham Teknik Direktörü Jose Mourinho, Premier Lig'de Everton'a 1-0 mağlup oldukları maçın ardından Alexander Sörloth'un geleceğine dair sıcak bir açıklama yapmıştı. 

İŞTE O İFADELER 

Portekizli teknik adam, "Sörloth hakkında tartışmayacağım. Eğer Trabzonspor başkanı öyle söylemişse 'doğru değil' diyemem. Alexander Sörloth, Trabzonspor'un futbolcusu ve onun hakkında konuşmak bana düşmez." ifadelerini kullanmıştı. 

GORAN SORLOTH SESSİZ KALAMIYOR 

Yaşanan bu gelişmelerin ardında gözler Alexander Sörloth cephesine çevrildi. Papa Goran Sörloth, geçtiğimiz günlerde Norveç kanalı TV2'ye bağlanmış ve oğlunun geleceğine dair kritik açıklamalarda bulunmuştu. 

TEKRAR KONUŞTU 

Baba Sörloth, "Oğlumla görüşmedik. Bu yüzden transferi hakkında herhangi bir net açıklama yapamam. Resmi belgeleri görene kadar bir şey söyleyemem. Bu süreçte aktif rol oynamadığımı bilin. Oğlumla temasta değilim" demecini vermişti.