UEFA Avrupa Ligi Play-Off turunda karşılaşacağımız AEK maçı öncesi ev sahibi kulüp tarafından Yönetim Kuruluna dostluk yemeği verildi.

Yemeğe Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun yanı sıra Başkan Yardımcısı ve Genel Sayman Emin Kahraman, Futbol Şube Sorumlusu Özer Bayraktar ve Yönetim Kurulu Üyelerinden Kemal Ertürk ile Lokman Sadıklar, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Hacıkerimoğlu, AEK Atina Kulübü Başkanı Aslanidis Evangelos, Yönetim Kurulu Üyelerinden Minas Lisandrou, Angeliki Arkadi, Anthi Papakosta ile Drama Metropoliti Pavlos katıldı.

Oldukça samimi bir ortamda geçen yemeğin ardından Yunanistan temsilcisi AEK tarafından Trabzonspor'a  çeşitli hediyeler verildi. Başkan Ahmet Ağaoğlu da günün anısına AEK Başkanı Aslanidis Evangelos’a telkâri hediye etti.

Telkari Sanatı Nedir? Nasıl Yapılır?

Telkari, gümüşün el ile özel olarak işlenerek süsleme sanatıdır. Ülkemizde en çok Mardin’in Midyat ilçesi ve Ankara’nın Beypazarı ilçesinde günümüzde yaygın olarak yapılmaktadır. Bu süsleme sanatı Beypazarına ahilik ile kazandırılmıştır. son 40 – 50 yıldır beypazarın da bu zanaat ile uğraşan 100 ü aşkın küçük atölyeler bulunmaktadır. Telkari sabır ve incelik isteyen bir sanattır ki tam bir el emeği göz nurudur. Ustalar gümüş madenini potada eritip işlemden geçirerek yaptığı iki ya da daha fazla ince teli birbiriyle bağlayıp şekil verilerek bir sanat eseri ortaya çıkarır.