61SAAT SPOR SERVİSİ - Hasan Tüncel

Trabzonspor’da takımla birlikte çalışmalara başlayan Abdülkadir Ömür yeniden sahalara dönmek için gün sayıyor. 

29 Ağustos’ta AEK maçında menisküsü yırtılan 20 yaşındaki yıldız geçtiğimiz hafta Trabzon’a gelmiş ve takıma dahil olmuştu. 

Trabzonspor'un yıldız futbolcusu Abdülkadir Ömür'ü Almanya'da ameliyat eden Trabzonspor Kulübü eski doktoru, A Milli Takım Doktoru Ufuk Şentürk ameliyat ve sonrasıyla ilgili 61saat’ten Hasan Tüncel’e açıklamalarda bulundu.

5 KİLO KAS ALDI

Oyuncunun 5 kilo kas kazandığını ifade eden Şentürk, “Abdülkadir Ömür’ü bana sorarsanız eskisinden daha iyi geri gönderdik. Sadece diziyle alakalı hazırlamadık. Onun için özel programlar uygulayıp 2 ay kadar tüm vücudunu çalıştırdık. Üst vücudunu fotoğraflarında görürseniz nasıl bir değişim yaşadığı ortaya çıkacaktır. Yaptığımız çalışmalar sonucu 5 kilo aldı, tabi bu kiloları da kas olarak aldı" dedi.

KUVVET VE DENGEDE HİÇ OLMADIĞI KADAR İYİ

Şentürk, şöyle devam etti: "Özel kliniğimizde uyguladığımız çalışmalarla birlikte kuvvet ve denge olarak artık hiçbir zaman olamadığı kadar iyi diyebilirim. Topla alışması, takıma alışma, dizine alışması, nefes durumu gibi eksiklerini giderecek."

MENİSKÜS YIRTIĞINI DİKTİK

Oyuncunun tedavi süreciyle ilgili de bilgi veren Ufuk Şentürk, “Menisküs yırtığı vardı, onu diktik, menisküsü almadık ve onu onarma yoluna gittik. Tedavi sürecinde çok iyi yol aldık, iyi çalıştı, sıkıldı yalnız kaldı ama sağolsun arkadaşlar ilgilendi. 1-2 hafta daha kalsa hazır dönerdi, psikoloji de önemli gitmek istedi. Aynı testleri yapacağına dair sözü alarak gönderdik. İnşallah devam ediyordur" diye konuştu. 

HESAPLANARAK VERİLDİ

Oyuncunun tedavisinin yanı sıra beslenmesine de önem verdiklerini ifade eden Şentürk, “Biz burada beslenmesi için özel programlar uyguladık. Çay, tost gibi sevdiği yiyecekleri yiyemedi. Hepsi hesaplandı, vücut yapısına göre beslenme uzmanı var, proteinlerinden vitaminlerine her şeyi hesaplanarak verildi" dedi.

GELECEĞİ İÇİN ENDİŞEYE GEREK YOK, DAHA İYİ

Abdülkadir Ömür’ün geleceği ile ilgili olumsuz bir durumun olmadığını ifade eden Şentürk, “6 hafta bacağını kullanmadı. Bu süre zarfında deri kemik kalmıştı. Eski haline getirmek için kuvvet, denge, stezabilisyon, dayanıklılık, topla alışma ve sprint antrenmanları yaptı. Burada dikişin tutması uzun zaman alıyor ve tutması da gerekiyor. Genç futbolcuda yırtık tutmaz ise menisküsü almak gerekiyor. Bu futbol hayatını kısaltır çok şükür ki iyi yol aldık. Geleceği için endişe etmesine gerek yok, daha iyi döndüğünü söyleyebilirim. Giderken 100 tane şut attı, sprint atan adam her şeyi yapabilir” ifadelerini kullandı.

AĞABEYİ, “BU NE YA” DEDİ

Abdülkadir’in eski görünümünden farklı bir vücut yapısına dönüştüğünü kaydeden Şentürk, “Sporcularda bazen kolaya kaçılıyor, çabuk dönsün alıyor menisküsü ve oynamaya başlıyor. Menisküsü alsaydın komple almak zorunda kalacaktın. Abdülkadir sıkıldı ama inanılmaz çalıştı, emek sarfetti, günde 4 saat antrenman yapmak kolay değil. Dediğimiz her şeyi yaptı, hatta ağabeyi vücudunu gördü “Bu ne ya, sanki o değil” dedi. Artık Abdülkadir’in ikili mücadelelerde devrileceğini zannetmiyorum" dedi.

ÇABUK ADAPTE OLDU

Forma şansı bulmasının artık Trabzon’da göstereceği çalışmayla belli olacağını ifade eden Şentürk, şöyle devam etti: “Oynadıkça açılacak, maç temposunu yakalaması gerekiyor. Topla ilişkisinin bıraktığı yerde olduğunu söyleyebiliriz. Gider gitmez de takım arkadaşlarına adapte oldu. Bundan sonrası için takibimiz devam edecek." 

RİZESPOR MAÇINDA KADROYA GİREBİLİR 

Öte yandan Trabzonspor ile antrenmanlara başlayan genç oyuncunun Çaykur Rizespor ile oynanacak mücadelenin kadrosuna alınması beklenirken maçın gidişatına göre forma şansı bulmasının muhtemel olduğu gelen bilgiler arasında.