61Saat Spor Servisi - Hasan Tüncel

Trabzonspor’da uzun süredir tartışma konusu haline gelen tesisler ve stadyum zeminiyle ilgili yönetim harekete geçti.

SAHALARA YENİLEME İŞLEMİ

Trabzonspor Teknik Diretktörü Eddie Newton’un antrenman ve stadyumda yaşanan deformenin hava şartlarından kaynaklandığını belirtmişti. Yer yer deformasyonun yaşandığı sahalarla ilgili 2 hafta sürecek yenileme işlemi başlatıldığı öğrenildi. 

ÖNCE TAHKİKAT SONRA KÖK HAVALANDIRMA

Çimlerle ilgili tahkimat çalışması yapan Bordo Mavililer çimlerin nefes alabilmesi için özel makinesiyle birlikte kök havalandırma çalışması yaptı. 

2 HAFTADA TAMAMLANACAK

Deformasyona uğrayan bölümlere yeniden ekim yapan Bordo Mavililer de sahaların yumuşaklığıyla ilgili herhangi bir sorun olmadığı ifade edilirken 2 hafta içerisinde sahaların eski görünümüne kavuşacağı bu sürecin de milli arada tamamlanacağı kaydedildi 

KÖK HAVALANDIRMA NEDİR

 Her türlü çim alanlarının sürekli sağlıklı bir yapıda kalmasını sağlamak için kök havalandırma makinaları kullanılmakta, yüzey sertliğinin giderilmesi, toprağın güçlenmesi, ve geçirgenliğinin arttırılması için havalandırma şarttır. Çim kökleri verti-drain makinaları sayesinde nefes almaktadır. Kök havalandırma ile oksijen, su ve besin çim köklerine nüfuz etmekte, verti - drain zemin sertliği toprağın nem oranı ve çim yoğunluğunu olumlu yönde etkilemektedir

YENİ SALON YAPILIYOR

Bordo Mavililer de ayrıca 4 nolu sahanın bulunduğu bölüme fitness salonu yapmak için çalışmalar başladı. Sahanın hemen arkasında salonu yapacak olan Bordo Mavililer de inşaat çalışmaları devam ediyor. Sahanın tamamlanmasıyla birlikte oyuncuların sporlarını yaptıktan sonra sahaya ulaşımı daha kolay bir biçimde sağlanacak.