61SAAT SPOR SERVİSİ - Hasan Tüncel

Çin’den başlayarak tüm dünyayı etkisine alan koronavirüs salgını futbol ekonomisini de vurdu. Oluşan salgın nedeniyle fabrika gibi işleyen futbol takımları maddi gelir elde edemezken dikkat çeken kararlar da alınmaya başladı.

FUTBOLCULARA HAZİRAN AYINA KADAR MAAŞ VERİLMEYECEK

Bordo Mavilili takım oluşan gelir kaybından ötürü ilk hamlesini futbolcularla ilgili yaptı. Gelen bilgilere göre liglerin başlama tarihine kadar (TFF Haziran olarak açıklamıştı) Trabzonspor Kulübü’nün oyuncularına herhangi bir maaş ödemesi yapmayacağı öğrenildi. Konuyla ilgili Bordo Mavili yönetimin gerekli bilgilendirmeleri oyunculara ilerleyen günlerde yapacağı gelen bilgiler arasında.

PERSONELE MÜJDE

Trabzonspor Kulübü bünyesinde bulunan personellerinin maaşlarını ise bugün itibariyle ödedi. Kulüp bünyesinde görev yapan personellere 1,2 milyon TL’lik ödeme gerçekleşirken çalışanların büyük sevinç yaşadığı öğrenildi..

BAŞKAN AĞAOĞLU YENİ SİSTEM İÇİN GÖRÜŞECEK

Öte yandan koronavirüs salgınından dolayı Ziraat Bankası ve Bankalar Birliği yeni aksiyonlar alıp sistemi durdururken bu süreç anlaşma yapan kulüpleri de derinden etkiledi. Yaşanan zorlu süreç ile ilgili Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun kulüplerin gelir elde edemediği stadyum, yayıncı kuruluş, mağaza ve diğer gelir kalemleriyle ilgili Bankalar Birliği ile bir görüşmeler yapacağı ve oluşan soruna çözüm arayacağı öğrenildi.