Trabzonspor’un Finans ve Projelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan, kadro dışı bırakılan Burak Yılmaz ve Onur Recep Kıvrak’ın alacaklarına karşılık sözleşmelerinin fesih etme teklifini kabul etmediklerini söyledi. Oyunculara taksitle ödeme teklifi sunduklarını belirten Doğan, her iki futbolcuya 4 Ocak tarihine kadar yapılması gereken toplam 3 milyon 600 bin Euro’yu ödemeyeceklerini söyledi. Trabzonspor’da kadro dışı bırakılan kaptan Onur Recep Kıvrak ve Burak Yılmaz’ın bordo-mavili kulüple geleceği konusunda önemli bir gelişme yaşandı. Trabzonspor Yönetim Kurulu, alacaklarına karşılık sözleşmelerini karşılıklı fesih etmek isteyen futbolculara taksitlendirme teklifinde bulundu. Her iki futbolcudan da bu teklife olumsuz cevap geldi. Bordo-mavili kulübün Finans ve Projelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan, görüşmelerin bir süredir devam ettiğini, Onur Recep Kıvrak’ın durumuyla ilgili her hangi bir gelişme yaşanmazken, Burak Yılmaz’ın durumuyla ilgili olarak menajeri Ogan Tarhan ile görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

TEKLİFİ REDDETTİLER

Burak Yılmaz 2 milyon Euro, Onur Recep Kıvrak da 1 milyon 600 bin Euro alacağından dolayı yaklaşık 1 ay önce Türkiye Futbol Federasyonu’na ihtarname çekmiş, 4 Ocak tarihine kadar alacaklarının ödenmemesi halinde sözleşmelerini tek taraflı fesih etme hakkını kullanmak istediklerini belirtmişlerdi. Başkan Yardımcısı Doğan, her iki futbolcunun menajerleri ile konuştuklarını ve taksitlendirme teklifi yaptıklarını belirterek, bu teklifin her iki futbolcu tarafından kabul edilmediğini söyledi. Doğan, 4 Ocak’ta ödenmesi gereken toplam 3 milyon 600 bin Euro’yu ödeyemeyeceklerini ifade etti.

ONUR SERBEST KALIYOR

Burak Yılmaz’ın menajeriyle görüşmelerin devam ettiğini sözlerine ekleyen Ertuğrul Doğan, “Burak’ın transferi söz konusu. Kendisine Onur gibi taksitlendirme önerisi getirdik. Kabul etmesi halinde taksitlendirme yapıp sonrasında da transferi söz konusuysa istediği kulübe Trabzonspor’a menfaatleri doğrultusunda gitmesine yardımcı oluruz. Onur, teklifimizi kabul etmediği için 4 Ocak’tan itibaren serbest kalma hakkını kullanabilir. Şu anda Trabzonspor, ikinci yarı için kadrosunu güçlendirmeye çalışırken yaklaşık 23 milyon TL gibi bir parayı verme şansına sahip değil” dedi. (Yeni Şafak)