Trabzonspor kupayı almak için geri sayıma başladı. Ligi lider bitiren Trabzonspor şampiyonluk kutlamalarını 14 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirecek. Kupa töreninin yapılacağı Medical Park Stadyumunun kapıları saat 16.00da taraftara açılırken etkinlikler ise saat 18.00de başlayacak. Kutlamalar saat 23.00'te son bulacak ve bordo mavili takım özel uçakla İstanbul'a hareket edecek.

İşte, Trabzonspor kutlama programı:

17:00 Şampiyonluk Filosu-Deniz Kutlama Tesislerinden Trabzon Limanına

18:30 Şampiyonluk Korteji - Üstü açık Otobüsle Trabzon Limanından Stadyuma

19:00 Stadyuma Varış

16:00 Stat kapılarının açılması

18:00 Sanatçı performansları

19:45 Sahnede horon (Kasketliler)

19:50 Dev horon

20:00 Sahnede kolbastı şov

20:11 Kupa töreni başlangıcı

21:30 Stat içi şampiyonluk turu

21:45 DJ/Sanatçı performansları

23:00 Kapanış

NEW YORK TİMES TRABZONSPOR'UN ŞAMPİYONLUK SEVİNCİNİ SAYFASINA TAŞIDI

New York Times (NYT) gazetesi, Trabzonspor'un Süper Lig şampiyonluğuna ve kutlamalarına sayfalarında yer verdi.

Gazetedeki haberde 30 Nisan'da, haftalar öncesinden Spor Toto Süper Lig şampiyonluğunu garantileyen Karadeniz takımıyla ilgili, "Trabzonspor, neredeyse iki hafta önce şampiyonluğu elde etse de takımı ve hayranlarının kutlamaları bitmedi." değerlendirmesi yapıldı.

Trabzonsporlu futbolcu ve taraftarların günlerdir süren kutlamalarının "1984'ten bu yana süren uzun bekleyişten" kaynaklandığı aktarılan haberde, "Yaklaşık kırk yıl Türkiye şampiyonası için beklemek, bazıları için kendilerini kontrol edemeyecek kadar fazlaydı." ifadeleri kullanıldı.
Haberde, bordo-mavili takımın ligin 35. haftasında Antalyaspor'u misafir ettiği ve 2-2 biten karşılaşma sonunda şampiyonluğu garantilediği maçın bitiş düdüğüyle başlayan sevinci, detaylarıyla anlatılırken, "Hakemin düdüğüyle, Trabzon'un 800 bin civarındaki sakininin neredeyse tamamı kutlamalar için geçe geç saate kadar şehrin sokaklarındaydı." ifadesine yer verildi.

Ayrıca, kutlamaların ve konserlerin halen devam ettiğine ve hafta sonu Medical Park Stadı'nda yapılacak büyük etkinliğe değinilen haberde, kutlamaların sadece Türkiye'de değil, Berlin, Münih ve Londra gibi Avrupa kentlerinde de yapıldığı kaydedildi.