ORDU (AA) - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, AA'nın 97. kuruluş yıldönümüne ilişkin, "Haberde, sanatta, fotoğrafta ve diğer alanlarda Anadolu Ajansı öne çıkmış bir kurumumuzdur. Arkadaşlarımızı tebrik ediyorum." dedi.

Kurtulmuş, Ordu'daki programları kapsamında Ünye Devlet Hastanesini ziyaret etti.

Ziyaretin ardından TRT ve Anadolu Ajansı muhabirlerinin sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, Anadolu Ajansı'nın 97. kuruluş yıldönümü kutladı.

Anadolu Ajansı'nın Mustafa Kemal Atatürk zamanında kurulan ve Türkiye'nin ilk ve en sağlam kurumlarından birisi olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, "Anadolu Ajansımızın sürekli kurumsal kapasitesini artırmaya devam ediyoruz. Her alanda fotoğrafta, görüntüde, haber alanında ve diğer bütün alanlarda çok ciddi şekilde Anadolu Ajansı küresel rekabete ayak uydurmaya çalışıyor. Dünyanın hakikaten sayılı ajanslarından birisi haline geldi." diye konuştu.

Kurtulmuş, geçen hafta Anadolu Ajansı'nın yaptığı İstanbul Photo Awards'ın dünya çapında ödül alan sanatçıların katıldığı bir yarışma haline geldiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Hatta bizde ödül alan kişilerden birisi de Pulitzer ödüllü. Dünyanın en prestijli fotoğraf ödüllerinden birisini aldı. Haberde, sanatta, fotoğrafta ve diğer alanlarda Anadolu Ajansı öne çıkmış bir kurumumuzdur. Arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. İftihar ediyoruz. Anadolu Ajansı'nın böylesine önemli bir kuruluş haline ve dünyanın önemli haber ajanslarından biri şekline gelmiş olması sevindiricidir. Kurumsal kapasitemizi her geçen gün artırmaya devam ediyoruz. Hem teknik olarak hem insan kabiliyeti hem de insan kapasitesi bakımından Anadolu Ajansı'nı çok daha ileriye doğru götürmeye gayret ediyoruz."