ZONGULDAK (AA) - Zonguldak Eczacılar Odası Ereğli İlçe Temsilciğince, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi Fizik Tedavi Bölümünde meslektaşları 4 kişinin ölümüne yol açan silahlı saldırıyı kınadı.

Zonguldak Eczacılar Odası Ereğli İlçe Temsilcisi Işıl Usta Ersöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayı gerçekleştiren kişinin saldırgan ve tehditkar tavırları ile bilinmesine rağmen üniversite hastanesine silahıyla gelmesine göz yumulduğunu öne sürdü.

Saldırının yaşandığı üniversitenin görevini yapamadığını ve meslektaşlarının can güvenliğini sağlayamadığını iddia eden Ersöz, şöyle konuştu:

"Olay basit bir olay değildir. Görevini yapmaya çalışan meslektaşlarımız, hunharca katledilmişlerdir. Biz Ereğli ve Alaplı eczacıları olarak, kamu malını korumaktan başka hiçbir suçu olmayan dört meslektaşımızın katline sebep olan tüm sorumluları ve olayı yanlış yansıtan bazı medya gruplarını şiddetle kınıyoruz. Yetkilileri eczacıların can güvenliği konusunda daha duyarlı ve sorumlu olmaya çağırıyoruz. Sorumluların adalet önünde hesap vermesinin takipçisi olacağımızı duyuruyoruz."