CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin’deki Kafkasör Yaylası Genya ve Cerattepe Mevkii’nde gümüş, bakır ve altın aramak için açılması planlanan madenin çalışmalara başlaması durumunda kendisini Meclis kürsüsüne zincirleyeceğini söyledi.
Parlamentoda Torba Yasa görüşmelerinde söz alarak kürsüye çıkan CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin’de Cerattepe madeninin bahane edilerek Oruçlu köyüne giden yolda bir genişletme çalışması yapılmak istendiği, Orman Bölge Müdürlüğü’nün bu konuda bir damgalama çalışması yaptığı yönünde kendisine bilgi geldiğini belirtti.
Yakın zamanda bölgede önce yol çalışmaları ardından da madenin çalışmalara başlayacağı yönünde bilgilerin geldiğini belirten ve Artvinlilerin de bu çalışmayı protesto etmek için çalışmaların yapılacağı yere gideceğini ifade eden Uğur Bayraktutan, vatandaşların güvenlik güçleri ile karşı karşıya gelebileceklerini ifade etti.
Devlet eliyle ormanlık alanın yok edildiğini iddia eden Uğur Bayraktutan, “Bize bedeli ne olursa olsun Artvin’i yok etmenize izin vermeyeceğiz. Ben milletvekili olarak burada şov yapmıyorum, Artvin’i yok ediyorlar değerli arkadaşlarım, Artvin’i yok ediyorlar” dedi.
Bayraktutan, Torba Yasa görüşmeleri nedeniyle hükümet sıralarında oturan Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’ye dönerek, “Sayın Bakan, Orman Genel Müdürünü lütfen arayın. Bakın, lütfen arayın. Eğer maden çalışmalarına başlanırsa kendimi burada kürsüye zincirleyeceğim” ifadelerini kullandı.
(İHA)