GİRESUN (AA) - Çoruh Elektrik Dağıtım AŞ (EDAŞ) Giresun İl Müdürlüğü, vatandaşlardan köylerde bilinçli veya bilinçsiz şekilde elektrik şebekelerine müdahale etmemeleri istedi.

Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, bilinçli veya bilinçsiz şekilde elektrik şebekelerine müdahalelerin can ve mal kayıplarının oluşmasının yanı sıra elektrik dağıtım hizmetlerinin aksamasına da yol açtığı belirtildi.

Alçak ve yüksek gerilim elektrik şebekelerinde her türlü bakım, onarım ve bağlantı yetkisinin sadece Çoruh EDAŞ teknik ekiplerinde bulunduğuna vurgu yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Elektrik arızasına müdahale, enerji kesme-açma, armatür arızası, armatür takma, habersiz ağaç kesim vb. gibi durumlarda şebeke ve direklere üçüncü şahısların müdahale etmesi tehlikeli ve yasaktır. Tüketicilerimize kesintisiz, kaliteli enerji hizmeti sunabilmemiz için bu tür durumlara karşı vatandaşlarımızın duyarlı olmasını bekliyoruz."

Açıklamada, kurum görevlileri dışında enerji nakil hatlarına bağlı trafo ve direklerde görülen şüpheli kişilerin güvenlik güçleri veya en yakın Çoruh EDAŞ birimine iletilmesi istendi.