Okul öncesi, ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıfa gidecek öğrencilerin yeni eğitim-öğretim yılında okula alışmaları için uygulanan okula uyum eğitimi başladı. Konya’da bir öğrencinin uzun uğraşlar sonunda ikna olarak sınıfına girmesi ilginç görüntüler oluşturdu.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan uyum eğitimi programı kapsamında okul öncesi, ilkokul 1. sınıfa kayıt olan öğrenciler ile 5. sınıf öğrencileri bu sabah ders başı yaptı. Konya Meram Niyaz Usta İlkokulu’nda okul öncesi ve ilkokul öğrencileri aileleriyle okula geldi. Bazı çocuklar rahat tavırlarıyla dikkat çekerken, kimisi de annesine sarılarak ağladı. Okul bahçesinde tek tek isimleri okunan öğrenciler sınıflarına geçerek, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla tanıştı. Öğretmenleri eşliğinde çeşitli oyunlar oynayan çocuklardan birisinin “Adını dağlara yazdım” şarkısını söylemesi renkli görüntüler oluşturdu. Bir öğrenci ise, ilk gün korkusu yaşayarak sınıfa girmek istemedi. Annesinin ve babasının uzun ikna çabalarına rağmen sınıfa girmemekte direnen küçük çocuk, bir ara babasının zorlamasıyla sınıfa sokulmaya çalışıldı. Sınıfa giren çocuk, tekrar geri çıkarak kapının önünde bekledi. Uzun uğraşlar sonunda gönülsüz de olsa sınıfa giren minik çocuk, annesiyle birlikte sırasına oturarak arkadaşlarıyla tanıştı.
Minik öğrenciler okula başlamanın heyecanını yaşadıklarını ve okuma yazma öğreneceklerini söylerken, veliler de en az çocukları kadar heyecanlıydı. Uygulamanın memnuniyet verici olduğunu dile getiren aileler, yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.
(İHA)