Şubeler eğitim programına Yeşilay Şube Başkanı Köksal Boz ile birlikte bölgede bulunan 10  ilin başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Programın ardından bir açıklama yapan Köksal Boz, hizmet içi eğitim programının çok verimli geçtiğini ifade ederek, Yeşilay Danışma Merkezi’nin yakında Trabzon’da kurulacağının müjdesini verdi.Boz, "Yaklaşık bir asırdır gençliğimizi ve geleceğimizi bağımlılıklardan korumak için mücadele eden, bilgilendirici ve önleyici çalışmalar yürüten Yeşilay, tüm bunların yanına danışmanlık faaliyetlerini de ekledi. Bağımlı bireylere, ailelerine ve yakınlarına destek amacıyla hayata geçirdiğimiz YEDAM, Türkiye geneline yayılıyor" dedi.

Boz, “Trabzon’a veya Türkiye'nin diğer illerine keşke YEDAM açma ihtiyacı hissedilmeseydi. Fakat gelinen süreç gösteriyor ki ilimizde ve ülkemizin bir çok yerinde YEDAM açma zorunluluğu oluşmuştur. Karadeniz’in merkezi , sağlık , eğitim, spor, turizm ve kültür sanat şehri olan Trabzon'umuza hep beraber YEDAM  açacağız inşallah. Trabzon her alanda olduğu gibi bu alanda da birlik beraberliğini gösterecektir. YEDAM’ı şehrimize kazandırmak için başta Büyükşehir belediyemiz olmak üzere valiliğimiz ve bütün sivil toplum örgütlerini yanımızda görmek istiyoruz. Ayrıca yıl boyunca yaptığımız faaliyetlerimiz de yaz mevsimi süresinde de devam ediyor. Öğrencilerin tatile girmesiyle birlikte bizlerde YEŞİLAY olarak öğrencilerin sosyal faaliyetlerine katkı vermek amacıyla projeler gerçekleştiriyoruz . Bağımlılıkla mücadelede şimdiye kadar sürdürdüğümüz çalışmalar yaz mevsimi ile birlikte hız kesmeden devam edecek” ifadelerine yer verdi.

Hizmet içi eğitim programının sunumunu yapan Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Sekreteri Av. Osman Baturhan Dursun, katılımcılara, bağımlılık önleme programları, Yeşilay Danışmanlık Merkezinin (YEDAM) işleyişi, gençlik çalışmaları, gönüllü yönetimi ve kurumsal iş birlikleri, uyuşturucuyla mücadele gibi konularda bilgi verildiğini söyledi.

Yeşilayın alkol ile madde bağımlılarına ücretsiz psikolojik ve sosyal destek sağlayan birimi YEDAM'ın Erzurum'da hizmete başladığını ifade eden Dursun, şöyle konuştu:

"Yaklaşık bir asırdır gençliğimizi ve geleceğimizi bağımlılıklardan korumak için mücadele eden, bilgilendirici ve önleyici çalışmalar yürüten Yeşilay, tüm bunların yanına danışmanlık faaliyetlerini de ekledi.

Bağımlı bireylere, ailelerine ve yakınlarına destek amacıyla hayata geçirdiğimiz YEDAM, Türkiye geneline yayılıyor. Yeşilay olarak amacımız, yakın gelecekte YEDAM'ın Türkiye genelinde yayılmasını sağlamak. Bu yeni misyonla daha çok kişiye dokunan, onları koruyan, eğiten, dinleyen, iyileştiren bir Yeşilaya dönüştük."

"Hattı 51 bin 359 kişi aradı"

Danışma hattını, kuruluşundan bu yıl mayısa kadar 51 bin 359 kişinin aradığını kaydeden Dursun, Yeşilaya başvuranların bilgilerinin gizlilik esasına uygun şekilde korunduğuna işaret etti. Dursun, "Yakında Adıyaman, Afyonkarahisar, Çorlu, Iğdır, İzmir, Kütahya, Samsun, Trabzon, Yalova ve Van'da YEDAM açmayı planlıyoruz. Türkiye'deki 116 şubemiz ve 52 ülke Yeşilayı ile bağımlılıkla mücadele çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.