İSTANBUL (AA) - Osmanlı padişahı Fatih Sultan Mehmet, doğduğu topraklarda düzenlenecek bisiklet turu ve bir dizi etkinlik ile anılacak.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, Fatih Sultan Mehmet, doğumunun 586'ncı yıl dönümünde, Edirne Valiliği, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Trakya Üniversitesi ve Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun iş birliğiyle Edirne'de düzenlenecek "Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Bisiklet Turu" ile anılacak.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Erol Küçükbakırcı, üyeleri Mehmet Zeki Kutlu, Dr. Mehmet Oğuz ve Ali Rıza Emre’den oluşan heyet, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Duman’ı makamında ziyaret ederek organizasyon ile ilgili istişarede bulundu.

Üniversitenin Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Kudret Doğan'ın da yer aldığı toplantıda, 29-30 Mart 2018'de çeşitli ülkelerden sporcuların da katılımıyla düzenlenmesi planlanan "Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Bisiklet Turu"nun birlikte yürütülmesi kararlaştırıldı.