SAMSUN (AA) - Çarşamba Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akman, ilçede fındık üreticilerine danışmanlık hizmeti sunan Organik Fındık Üretici Birliğinde denetlemelerde bulundu.

Akman, Organik Fındık Üreticileri Birliğinde incelemelerde bulunarak, Birlik Başkanı Ali Bakır ve yönetim kurulu üyelerinden bilgi aldı.

Gazetecilere yaptığı açıklamada, yaptıkları denetlemelerle tarım danışmanlarını çiftçilere daha faydalı çalışabilecekleri konuma getirmeyi amaçladıklarını dile getiren Akman, "İlçemizde 2 birliğimiz ve bir odamızda tarımsal danışmanlık hizmeti sunuluyor. Bu yerleri denetleme görevi ise ilçe müdürlüğümüzde bulunuyor. Bu kapsamda birliklerimize ve odalarımıza ziyaretlerde bulunup tarım danışmalarının çalışmalarını inceliyor, bilgi alışverişinde bulunuyoruz." dedi.

Akman, halen ilçedeki kurumlarda 11 tarım danışmanı çalıştığını, bunlardan 5'inin Organik Fındık Üreticileri Birliğinde görev yaptığını belirterek, bütün köylere tarımsal danışmanlık hizmeti götürülmeye gayret edildiğini söyledi.

Kırsal kalkınma hibelerinden yararlanmak amacıyla hazırlanan organik gübre üretimi projesinin önem taşıdığına dikkati çeken Akman, danışmanların bu tür projelere ağırlık vermesini, ayrıca Avrupa Birliği hibe programlarının takip edilmesini istedi.