Bu kapı türü sahip olduğu mekanizma ile kapıya yaklaşan cismi fark eder ve cisim kapı önündeyken kapı otomatik olarak açılır. Hem elektrik enerjisinden hem de kişinin insan gücü enerjisinden tasarruf etmesini sağlar. Mekanınıza uygun olacak bir fotoselli kapı satın al ve hem şıklığı hem de işlevselliği kendi alanınıza taşıyabilirsiniz.

Fotoselli Kapının Avantajları Nelerdir?

Fotoselli kapılar uygun bir alanda kullanıldığı zaman birçok avantaj sağlamaktadır;

  • Mekan için ses ve ısı yalıtımı gerçekleştirir. Bu sayede sesler dışarı az çıkar iken mekan içerisindeki ısının sabit kalması sağlanır. Daha fazla enerjiden tasarruf etmiş olursunuz.
  • Şıktır ve dayanıklıdır. Fotoselli kapılarda kullanılan camlar darbelerden kolaylıkla etkilenmemektedir. 
  • İç mekanın görülebilmesini sağlar. Özellikle satış amacıyla bulunan bir mekanın içerideki ürünlerini kolaylıkla sergileyebilmesini ve alıcının mekanı merak etmesini sağlar.
  • Çalışma anında herhangi bir ses çıkarmaz. Ne motor çalışma sesi ne de kapıların açılış kapanış sesi bulunmamaktadır.

Fotoselli Kapı Özellikleri Nelerdir?

Fotoselli kapıların kendine ait birçok özelliği bulunmaktadır. Bu özellikleri maddelendirmek istersek;

  1. Algılama sistemi: Algılama sistemi kızılötesi ışınlar ile çalışır ve yaklaşan objeyi kolaylıkla fark ederek kapının açılması için gerekli işlemleri yapar.
  2. Kontrol paneli sistemi: Fotoselli kapılarsa seksiyonel kapı modellerinden farklı olarak kontrol paneli sistemi bulunmaktadır. Otomatik kapının en yaygın 5 modu; Normal mod (aç-kapa), gece modu (sürekli kapalı), sürekli açık modu, kış modu (kanatlar yarım açılır), sadece giriş modu (tek yönlü açılır)
  3. Kanat profilleri sistemi: Alüminyum profillerden oluşmuş kanatlardır.
  4. Motor ve yürütme grubu sistemi: Motor ve yürütme grubu beraber çalışan iki unsurdur. 

Seksiyonel Kapı ve Fotoselli Kapı

Seksiyonel ve fotoselli kapılar birçok alanda kullanıma uygundur. İki kapı türünün de kendine ait kullanım alanları ve özellikleri bulunmaktadır. Seksiyonel kapılar ve fotoselli kapıların üretimi firmamızda gerçekleştirilmektedir. İhtiyacınız olan kapı hakkında görüşmek, fotoselli ve hakkında detaylı bilgiye ulaşmak istiyorsanız firmamızla iletişime geçebilirsiniz.