AMASYA (AA) - Amasya'nın Hamamözü ilçesinde İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yaptırılan "Kanka Polis Kütüphanesi" açıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Müdürlüğü Polis Eşleri Kaynaşma- Yardımlaşma Derneği (PEKAY) ve Hamamözü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında Hamamözü Adil Candemir Çok Programlı Lisesi'ne yapılan "Kanka Polis Kütüphanesi"nin açılışı törenle gerçekleştirildi.

Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, projenin Çocuk ve Gençleri Sosyal Koruma Programı kapsamında hazırlandığını söyledi.

Bu tür programların gençlerin birliğini beraberliğini geliştireceğini, kardeşliğini pekiştireceğini dile getiren Artunay, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak en büyük zenginliğimizi genç nüfusumuz olarak görüyoruz. Gençleri hayata hazırlamalı, donanımlı gençlerin eğitimi için ne yapılması gerekiyorsa en iyisini yapmalıyız" dedi.

Okumanın önemine dikkati çeken Artunay, çocukların bu kütüphanede hayata hazırlanacağını, gençlere okuma alışkanlığı kazandırılması gerektiğini söyledi. Artunay, kütüphanede 983 kitap, 210 dergi, 81 bülten ve 5 ansiklopedi bulunduğunu bildirdi.

Törene Hamamözü Kaymakamı M. Necmettin Özen, PEKAY Derneği Başkanı Seçgin Artunay da katıldı.