İSTANBUL (AA) - Akfen İnşaat'ın hayata geçirdiği İncek Loft projesinde yer alan sanat galerisi, çocuklara yönelik resim müzayedesi etkinliğine ev sahipliği yapacak.

Akfen İnşaat açıklamasına göre, Ankara'da hayata geçirilen ve yaşamın başladığı İncek Loft projesinde RC Art iş birliğiyle açılan sanat galerisi 23 Aralık Cumartesi saat 16.00'da renkli bir etkinliğe sahne olacak.

Etkinlik kapsamında, şimdiye kadar yetişkinleri ağırlayan İncek Loft sanat galerisinde, ilk defa çocuklara yönelik bir müzayede hayata geçirilecek. Müzayedede, çocuklar ünlü ressamların 52 sanat eserine teklif verebilecek. Etkinliği, Türkiye'nin ilk çocuk resim müzayedesini düzenleyen Küratör Rahmi Çöğendez yönetecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çöğendez, ilkini 2015'te gerçekleştirdikleri çocuk resim müzayedesiyle yeni nesle sanatı sevdirip, küçük yaşta koleksiyonerliğe teşvik etmeyi planladıklarını ifade etti.

Çöğendez, müzayedeyle çocukları biraz olsun interaktif hayatlarından alıp farklı bir ortama sokmayı hedeflediklerini belirterek, "Her kesime sanatı sevdirme konusundaki çalışmalarımız doğrultusunda çocuklarımızın akıllarına sanat konusundaki ilk tohumlarını atacağız. Bir sosyal sorumluluk projesi olarak düşündüğümüz bu etkinlikle daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda İncek Loft sanat galerisinde gerçekleştirilecek müzayedeyi gelenekselleştirmeyi düşünüyoruz." değerlendirmelerini yaptı.

Çocuk resim müzayedesinde sergilenecek eserler "www.yeninesilmuzayede.com" internet adresinden görülebiliyor.