BARTIN (AA) - Bartın'ın İnkumu tatil beldesinde yol düzenleme çalışmalarına başlandı.

Belediye Başkanı Cemal Akın, gazetecilere yaptığı açıklamada, İnkumu’nda, alt ve üst yapı yenileme çalışmalarında sona geldiklerini söyledi.

Çalışmalar kapsamında 4 bin 500 metrekare alanda parke taşlarla engelli vatandaşların kullanımına uygun şekilde yeni kaldırımlar oluşturulduğunu ve bin 500 metre uzunluğunda bisiklet yolu yapım çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Akın, şöyle konuştu:

"Bisiklet yolunu, araç parkını önlemek amacıyla demir korkuluklarla çeviriyoruz. Bu çalışma ile araç trafiğinde meydana gelen olumsuz parkları önleyerek bisiklet kullanmayı seven vatandaşlarımıza huzur ve güven içinde ulaşım imkanı sağlamış olacağız. Yine 15 farklı noktada çöp konteynerlerini yer altına aldık. Modern ışıklandırma ve büfelerle Karadeniz’in incisi İnkumu'na çok daha güzel bir görünüm kazandırdık. Ekiplerimiz son olarak araç yolunu sıcak asfalt ile düzenlemek üzere çalışmalara başladılar. Bin 400 metre uzunluğunda ki araç yolunu da kısa bir süre içinde düzenleyerek İnkumu tatil beldemizi yaza hazır hale getirmiş olacağız."