İstanbul'da son bir hafta içerisinde yapılan 4 ayrı narkotik operasyonun yüklü miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Narkotik köpeklerinin de katıldığı operasyonlar polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Edinilen bilgiye göre, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bahçelievler ve Esenler’de uyuşturucu ticareti yapıldığı ihbarları üzerine soruşturma başlattı. Ardından elde edilen tespitlerin ardından harekete geçen ekipler, çeşitli adreslere yönelik eş zamanlı baskınlar düzenledi. Esenler’deki adrese yapılan baskınlarda. Z.G. ve F.Ç. gözaltına alınırken yapılan aramalarda uyuşturucu yapımında kullanılan bazı kimyasallar maddeler ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Şüphelilerden F.Ç’nin tutuklandığı bildirildi.

Narkotik polisinin düzenlediği ikinci operasyonun Fatih ve Esenyurt ilçelerinde 3 ay önce gerçekleştirildi. Yapılan planlı çalışmanın ardından önceki gün harekete geçen ekipler, Fatih ve Esenyurt’ta tespit edilen adreslere operasyon düzenlendi. Sentetik Büro Amirliği tarafından yapılan operasyonda 2 kişi gözaltına alınırken şahısların kullandıkları evi adeta imalathane gibi kullandıkları ortaya çıktı. Yere serilen yavşan otlarına özel kimyasallar emdirerek bonzai elde eden şüphelerin adreslerinde yapılan aramalarda ise 19 kilo 900 gram bonzai, 9 kilo uyuşturucu yapımında kullanılan kimyasal sıvı, 50 gram kimyasal toz, 1 para sayma makinesi, 2 tabanca ele geçirildi. Ayrıca uyuşturucudan kazanıldığı değerlendirilen 136 bin TL, 38 bin Euro ve 13 bin 600 Dolar paraya da el konuldu.

OPERASYONLAR POLİS KAMERASINDA

Yapılan aramalar polis kameralarına saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, salonda bir muşambanın üzerine serilmiş uyuşturucular ile suçta kullanılan malzemeler görülüyor. Operasyonda gözaltına alınan M.O. ve U.İ. emniyetteki işlemlerin ardından bugün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü’nün yaptığı üçüncü operasyon, 2 Nisan tarihinde Bahçelievler’de gerçekleştirildi. Seyir halindeki bir otomobilde baskın düzenleyen ekipler, araçta yapılan aramalarda 22 kilo 370 gram esrar, 750 gram bonzai ele geçirdi. Olayla ilgili gözaltına alınan İ.P. sorgusunun ardından Bakırköy Adliyesi’ne sevk edileceği öğrenildi.

AFYON SAKIZINI SEMAVERE ZULALADILAR

Başakşehir’deki bir kargo firmasında risk analizine yönelik çalışma yapan narkotik ekipleri ise Avusturalya’ya gönderilen bir kargo paketini riskli buldu. Paketi açan ekipler, içinde semaver olduğunu belirledi. Semaverin tabanını söken narkotik ekipleri 1 kilo 843 gram Afyon sakızı ele geçirdi. Konuyla ilgili yabancı uyruklu bir kişinin halen arandığı bildirildi.