AMASYA (AA) - Hamamözü ilçesinde jandarma ekipleri köylerde kadına şiddet olaylarıyla ilgili broşür dağıtarak vatandaşları bilgilendirdi.

Köy muhtarlıklarında erkeklere yapılan bilgilendirmede jandarma ekipleri, Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesinin ülkede kadına şiddetin son örneklerinden biri olduğuna işaret ederek, kadına şiddetin giderek arttığını vurguladı.

İlgili yasalar ve uygulanan cezalar hakkında bilgi veren jandarma, broşür de dağıttı. Kadına şiddetin suç olduğunu vurgulayan jandarma, "Kadına şiddet konusunda herhangi bir kişinin herhangi bir kadına şiddet uyguladığını gören herkes yazılı, sözlü veya kırsalda 156 jandarma imdat hattını arayarak ilgili makamlara ve mercilere ihbarda bulunabilir. Hakaret yolu ile küçük düşürücü sözler ve darp da şiddet kapsamına girer" ifadesini kullandı.

Bilgilendirmeye katılan Gölköy sakinlerinden Halit Buğday (38), insanın ömür boyu geçineceği bir arkadaşına şiddet uygulamasının kabul edilemeyeceğini ifade ederek, "Bir zaman değil hiçbir zaman Allah’ın ve Peygamber'in emanetine zarar verilmez. Zaten biz bunları biliyorduk ama komutan bunları bize daha ayrıntılı anlattı, bizi bilgilendirdi. Kadınlar bizim anamız, bacımız, kardeşimiz" diye konuştu.

Hasan Sarıgül (61) ise "Hazreti Ali efendimiz kimseye el kaldırmamış, biz de onun yolundan gidelim, çoluğumuza çocuğumuza bir şey demeyelim, sahip çıkalım" dedi.

Kadınların kendilerine Allah'ın emaneti olduğunu söyleyen 68 yaşındaki İsmail Pergel de yapılan bilgilendirmenin çok yararlı olduğunu dile getirerek jandarma ekibine teşekkür etti.