KARABÜK (AA) - Karabük Valisi Fuat Gürel başkanlığındaki bir heyetin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nu ziyaret ettiği belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Gürel'in beraberinde AK Parti Karabük milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nu makamında ziyaret ettiği belirtildi.

Ziyarette, Karabük’te yapımı devam eden ve yapılması planlanan projeler hakkında istişarelerde bulunulduğu bildirildi.

- SGK çalışmaları

Karabük Sosyal Güvenik İl Müdürü İsmail Yıldırım, Kovid-19 sürecinde bütün işlerin aksatılmadan sürdürüldüğünü söyledi.

Kurumunun çalışmaları hakkında bilgi aktaran Yıldırım, "Sosyal Güvenlik Sistemi, salgın süresince oldukça başarılı bir sınav verdi. Sosyal Koruma Kalkanı hayata geçirildi. İşverenlerimizin ve sigortalılarımızın mart-nisan-mayıs prim ödemelerinde 6 aylık ertelemeye gidildi. Salgının etkisiyle faaliyetine ara veren veya üretim/hizmet arzında azalmaya giden sektörlerdeki işverenlerimizin üzerindeki en önemli kalemlerden biri olan İşçi maliyetlerini azaltmak, normalleşmeye dönüldüğünde de elindeki İş gücünü kaybetmemek adına istihdam ettiği işçilere, Kısa Çalışma Ödeneği ve Nakdi Ücret Desteği sağlandı." diye konuştu.

- Vali Gürel’den, KARDEMİR Genel Müdürü Utkanlar’a iade-i ziyaret

Vali Fuat Gürel, KARDEMİR Genel Müdür olarak atanan Necdet Utkanlar'a iade-i ziyarette bulunarak "hayırlı olsun" dileklerinde bulundu.

Genel Müdürlük binasında gerçekleşen ziyarette genel müdür Utkanlar’a yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Gürel çalışmalarında başarılar diledi.

Nazik ziyareti için Vali Fuat Gürel’e teşekkür eden Utkanlar da güzel temennileri için teşekkür etti.

- Karabük'te TYP başvuruları başladı

Karabük'te Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında alınacak olan 524 geçici personel için başvurular başladı.

Valilikten yapılan açıklamada, 425 işçi ve 99 güvenlik görevlisi olmak üzere toplamda 524 geçici personel için başvuruların başladığı 19 Eylül 2020 tarihinde sona ereceği, 23 Eylül 2020 tarihinde de noter huzurunda kuraların çekileceği belirtildi