Atalarımızdan bizlere kalan çeşitli güzel adetlerimiz, geleneklerimiz ve göreneklerimiz vardır. Zaman içinde bazılarını unutup, bazılarını değiştirip ve hatta bazılarını hiç değiştirmeden uygulamaya devam ederiz. Hala uyguladığımız ve uzun yüzyıllarda uygulayacağımız birçok adetimizden biri de hayır lokması döktürmektir. Bu adetimiz ne zamandan itibaren bizlerle birlikte tam olarak bilinmemektedir. Ama yazılı kaynaklara bakıldığında Araplardan, Osmanlı Devleti öğrenmiş ve uygulamaya başlamıştır. Osmanlı Devleti bu geleneği benimsemiş ve saray içinde sürekli yaptırmış.

Şehzade doğumlarında, şehzade sünnetlerinde, dini bayramlarda ve mevlitlerde sıklıkla lokma döktürme geleneğini yerine getirmişlerdir. Başlangıçta saray içinde olan bu gelenekler yıllar içinde halk arasında da yapılmaya başlanmıştır. Zamanla bugünlere yani günümüze kadar gelmiştir. Eskiden bu meslekten çok az para kazanılıyor iken şimdilerde ise lokmacılar iyi paralar kazanıyor. Her lokmacı açan güzel para kazanıyor demek istemiyoruz. Emek veren, dürüst, güvenilir ve el lezzeti olan herkes lokmacılık sektörüne adını yazdırıyor. Uzun yıllar çalışıp emek vermek her meslekte olduğu gibi lokmacılık mesleğinde de önemlidir.

Hayır Lokması Fiyatları

Köklü bir geçmişe sahip olan lokmacılık mesleği son yıllarda da aktif olarak çalışmaktadır. Hatta eski yapılan şerbetli lokma yerine çeşitli çikolatalar ile servis ediliyor. Şekli ve görüntüsü değişerek ve dönüşerek de olsa devam ediyor. Eskiden lokmaların iki çeşit görüntüsü vardı. Biri halka şeklinde diğeri yuvarlak şekildeydi. Bir diğer özelliği ise ister tatlı ister tuzlu bir şekilde kızartılıp dağıtılmasıydı. Şimdi ise sektör büyüdüğü için bin bir çeşit lokmalar vardır.

Hayır amacıyla yaptırılan lokma kavramı ise hayır yapmak isteyen kişilerin lokma döktürüp çevresindeki insanlara dağıtmasıdır. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte mobil araçlar ve servisler de lokmacılık sektörü içinde yerini aldılar. Lokma döktürme fiyatları verilen hizmetlere göre farklılık gösterebilir. Siz neler istediğinizi maddeler halinde lokma ustasına anlattığınızda o size her şeyi detaylı anlatarak fiyat listelerini gösterir. Sizde önceliklerinize göre fiyatlara bakarak seçiminizi yaparsınız. Bu noktada her şeyi ayrıntılı bir şekilde düşünmek ve lokmacı ile paylaşmak önemli bir ayrıntıdır.

Lokma döktürmek için hayirlokmasi.com.tr adresini ziyaret edebilir 0530 060 80 60 numaralı hattan hızlıca sipariş verebilirsiniz.