SİNOP (AA) - AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Boyabat ilçesinde muhtar ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

İlçedeki bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Maviş, Türkiye'nin refahı ve huzuru için başkanlık sisteminin önemi olduğunu söyledi.

Türkiye'de 1946 yılından bu yana çok partili sistemin yer aldığını ve seçimler yapıldığını anlatan Maviş, sandığın milletin önüne gittiğini ve son kararı da milletin verdiğini dile getirdi.

Milletin sandığa yansıttığı iradenin TBMM'de tecelli etiğine işaret eden Maviş, şöyle konuştu:

"28 Şubat sürecini yaşadık. Ondan önceki süreçlerde karşı karşıya kaldığımız siyasal operasyonları yaşadık. Bir takım tezgahlarla ayak oyunlarıyla, seçilmiş hükümetlere kurulan kumpaslardan millet iradesinin dışında bir tabloyla karşı karşıya kaldık. 1971 ile 1980 yılları arasındaki 9 yıllık dönemde 11 hükümet kuruldu. 1991'den 2002 yılına kadar 11 yıllık dönemde ise 9 hükümet kuruldu. Hükümetlerin ortalama ömrü 1,5 yılı geçmedi. Bu hükümetler döneminde hep biz kaybettik, cebimiz kaybetti, gelecek nesiller kaybetti, gençlerimiz çocuklarımız kaybetti."

Maviş, 15 yıldır ülkenin AK Parti hükümetleri tarafından yönetildiğine işaret ederek, "Bu ülke bölgesinde en güçlü ekonomiye sahip ülke haline geldi. Ülkede öyle bir sistem kuralım ki kişilere bağlı olmasın. Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra da Türkiye'ye operasyon yapılamasın, bu ülke güçlü olsun. 16 Nisan da vereceğimiz 'evet' oyu sadece bir hükümet sistemi değişikliği değil, Sevr Antlaşması ile bize dayatılmak istenen köleliğe, ayaklarımıza vurulan zincirlere, prangalara 'hayır' demektir." ifadesini kullandı.

Maviş, toplantıda ayrıca muhtarların sorunları da dinledi.