Özellikle bayanların tercih ettiği makyaj uygulamaları günümüzde microblading olarak isimlendiriliyor. Bunun yanında bu tür işlemler ile deri içerisinde yapılan mikro işlemler ile kalıcı makyaj uygulaması yapılması mümkün oluyor. Aynı zamanda bu tür uygulamalar ile kişilerin estetik olarak daha güzel bir görünüme kavuşmaları da mümkün olabiliyor.

Bu tür operasyonlar ile üç boyutlu kıl görünümü elde edilerek kişilerin daha kalın kaş görünümüne sahip olmaları mümkün olabiliyor. Aynı zamanda kaşların daha güzel ve eğimli görünmesi adına tercih edilen bu yöntem ile estetik ögelerin daha kalıcı olarak uygulanması da mümkün olabiliyor. Bu tür yöntemler sayesinde kısa seanslar ile başarılı operasyonlar hayata geçirilebiliyor.

Microblading ve Dövme Arasındaki Farklar

Dövmeden farklı olarak microblading uygulamaları ile daha kalıcı ve sağlıklı çözümler ortaya konulabiliyor. Bunun yanında dövme işlemlerinde deri katmanına daha fazla inilir. Deri içerisinde daha fazla inildiği için dövme işlemleri daha kalıcı oluyor. Bunun yanında dövme ile yapılan kalıcı makyaj uygulamalarının bazı mahsurları da bulunuyor.

Her şeyden önce dövme ile yapılan operasyonlar kalıcı olduğundan dolayı geri dönüşü olmuyor. Bunun yanında zamanla dövmelerde görülen renk değişimleri nedeni ile kişinin görünümünde ciddi bozulmalar meydana gelebiliyor. Bu tür nedenlerden dolayı microblading uygulamaları günümüzde daha fazla tercih ediliyor. Aynı zamanda bu tür işlemler ile kalıcı olmasına rağmen geri dönüşü olan operasyonlar gerçekleştirildiğinden dolayı da insanlar bu yöntemi tercih ediyor.

Microblading Uygulaması Nasıl Gerçekleştirilir?

Bu tür uygulamalar ile kaşlar yeniden tasarlanarak yeni kaş şeklinin ortaya çıkması mümkün olabiliyor. Aynı zamanda bu tür uygulamalar ile kaş dizaynı da mümkün oluyor. İlk aşamada hastanın beklentilerine uygun kaş dizaynı hayata geçiriliyor. Hastanın yüz hatlarına uygun kaş şekli dizayn edilerek kalem ile çizilerek operasyon bölgesi ortaya çıkarılır.

Bu tür işlemlerde ilgili bölgeye uygulanan anestezi uygulamaları ile hastanın daha rahat ve acısız bir şekilde işlem görmesi mümkün oluyor. Aynı zamanda bu tür uygulamalar anestezi krem biraz beklendikten sonra yapılan uygulamalar olarak ön plana çıkıyor. Öncelikle kaşa kalıcı makyaj malzemesi sürüldükten sonra daha sonraki aşamada kişinin mikro keseleri oluşturularak gerçek kıl görünümünün ortaya çıkması mümkün oluyor.

Microblading Öncesinde Yapılması Gerekenler

Bu işlemler öncesinde yapılması gereken bir dizi işlem bulunuyor. Öncelikle hastanın hangi kaş şekline sahip olacağına uzman hekim ile karar vermesi gerekebiliyor. Bunun yanında microblading uygulaması ile aynı zamanda hastaların lisanslı sağlık kuruluşlarından hizmet alması önem taşıyor. 

Sağlık merkezlerinin yanı sıra lisanslı olarak hizmet veren çeşitli güzellik merkezlerinde de kaş için kalıcı makyaj uygulamaları hayata geçiriliyor. Günümüzde bu tür uygulamaların sıklıkla güvenilir sağlık ve güzellik merkezlerinde deneyimli doktorlar ile yerine getirilmesi tavsiye ediliyor.

Microblading Fiyatları

Fiyat olarak baktığımızda ise genellikle microblading fiyatları müşterilerin beklentilerini karşılayacak özelliklerde oluyor. Aynı zamanda microblading uygulamaları ile kişilerin kalıcı ve güzel kaşlara sahip olması ile birlikte birçok açıdan müşteri beklentilerinin karşılanması mümkün oluyor. 

Bu tür uygulamalar için uygulanan fiyatlar farklı sağlık ve güzellik merkezlerinde değişebilse de operasyonun sağladığı avantajlar nedeni ile fiyatlar açısından müşteri memnuniyeti sağlanabiliyor. Birçok insan bu tür uygulamalar ile sağlıklı bir şekilde kalıcı kaş şekillerine sahip olabiliyor. Aynı zamanda çeşitli uygulamalar ile farklı kaş şekillerine sahip olmak da mümkün olabiliyor. Fiyat ve kalite açısından öne çıkan sağlık ya da güzellik merkezleri ile bu tür işlemleri yaptırmak çoğunlukla tercih edilen yapıda olabiliyor.