KARABÜK (AA) - Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, emekliler için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Safranbolu'da konut yapılacağını bildirdi.

Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karabük'te verilen toplu konut sözünün ilk olarak Safranbolu'da gerçekleştirileceğini söyledi.

AK Parti'nin 1 Kasım seçimlerinden önce vermiş olduğu vaatlerin ardından çalışmalara başladıklarını ifade eden Aksoy, "Bu kapsamda TOKİ başkanımız da seçimler öncesi Karabük'e gelerek, aylık 250 lira taksitle emekli evleri yapılmasıyla ilgili bir vaatte bulunmuştu. AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Ali Şahin'in de talimatlarıyla ilk günden hemen çalışmalarımıza başladık ve nihayete erdirdik. Safranbolu'da 68 bin 661 metrekare araziyi Kirkille Mahallesi'nde hazır ettik ve bu araziyi TOKİ başkanımıza da göstererek emeklilerimize yönelik toplu konut yapılmasıyla ilgili alt yapıyı hazırlamış olduk. Şimdi de bu önemli proje hayata geçiyor. Karabük ilimizde verilen bu sözün ilk olarak Safranbolumuzda gerçekleştirilmesi bizim için gurur vesilesidir."

Aksoy, projede emeği geçenlere teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.