AMASYA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Ankara'da hayatını kaybeden Ümit Çoban'ın ismi Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde kaymakamlık toplantı salonuna verildi.

FETÖ'nün darbe girişimine direnmek üzere arkadaşları ile gittiği Jandarma Genel Komutanlığı önünde darbecilerin açtığı ateşle şehit olan Çoban'ın ismi, Gümüşhacıköy Kaymakamlığı toplantı salonunda yaşatılacak.

Kaymakam Adem Balkanlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz şehidi Ümit Çoban'ın adını ilelebet yaşatacaklarını söyledi.

Darbe girişiminde vatanı için gözünü kırpmadan canını ortaya koyan şehitlerin isimlerinin kamu kurumlarında yaşatılacağını belirten Balkanlıoğlu, "15 Temmuz tarihi, bin yıldır bu topraklardaki milletimizin iradesini hiçbir güce teslim etmeyeceğini bir kez daha sergilemesi açısından çok büyük bir tarihtir. Böyle bir tarihin ve bu tarihi yazan şehitlerimizin aziz hatırasını kaymakamlığımızda yaşatmak bizim için bir gurur. Aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum." ifadelerini kullandı.