İSTANBUL (AA) - Sur Yapı’nın Antalya’da inşa ettiği örnek akıllı dönüşüm projesi ödül almaya devam ediyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Hürriyet Gazetesi öncülüğünde gerçekleştirilen şehirlere yaşam değeri katan, geliştiren, değiştiren projelerin ödüllendirildiği Sign of the City Awards töreninde, Sur yapı Antalya Projesi, “En İyi Kentsel Dönüşüm Projesi” kategorisinde ödüle layık görüldü.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Sur Yapı Antalya Projesi’nin “En İyi Kentsel Dönüşüm Projesi” ödül almasına ilişkin şunları kaydetti:

"Antalya projemiz, gerek kentsel dönüşüm modeliyle gerekse akıllı şehir fonksiyonlarıyla tüm dünyaya örnek teşkil ediyor ve Türkiye’nin İstanbul’dan sonra marka değeri en yüksek kenti Antalya’nın değerine değer katıyor. Dünyanın dört köşesinden dikkatleri üzerine çekiyor. Projemiz, satış sürecinde aldığı talep ve kentsel dönüşüm sürecindeki uygulanan model anlamında uluslararası bilinirliğe sahip referans bir proje oldu. İnşa sürecinden bu zamana kadar aldığı ödüller de bunu doğruluyor. Türkiye’nin en önemli gayrimenkul platformu olan Sign of the City ödülleri töreninde “En İyi Kentsel Dönüşüm” ödülüne layık görülmemiz bizim için çok anlamlı. Demek ki yaptığımız iş, attığımız adımlar doğru.”

Elmas, Türkiye ekonomisinin içinden geçtiği tüm güçlüklere rağmen bahane değil, çözüm ürettiklerini aktararak, "Antalya’da 70 bin kişinin yaşayacağı geleceğin akıllı şehrini inşa etmeye devam ettik. Türkiye’nin hemen hemen tüm illerinden ve yurt dışında da 27 farklı ülkeden yüzlerce yerli ve yabancının yatırım yaptığı projemizin, 100’ün üzerinde başvurunun yapıldığı böylesine önemli bir yarışmadan ödül alması bizleri son derece mutlu etti. Bunu yabancı ülkelere satışlarımızda da görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

İnşa ettikleri mega şehirin, bugüne kadar Amerika, Kore, Rusya, Almanya, Azerbaycan, Norveç, İngiltere, İran, Katar, Ürdün, Libya, Kuveyt, Mısır, Filistin gibi 29 farklı yabancı ülke vatandaşı ve Almanya, Hollanda, Fransa, İsveç, Belçika, Danimarka, Kanada, Yunanistan, Avusturalya, Portekiz gibi 27 farklı ülkede yaşayan Türk vatandaşlarının projelerinden alım gerçekleştirdiğini ifade eden Elmas, "Start verdiğimiz günden bu yana birçok yerli ve yabancı üniversite, birçok kurum ve kuruluş projemizi gelip yerinde inceledi.” ifadelerini kullandı.


- Antalya Projesi’nde teslimler başlıyor


Elmas, projede aynı anda yaklaşık 8 bin konutun inşaatının sürdüğünü belirterek, ilk etapta bulunan 6 bin 417 dairenin çok yakında teslim edilmeye başlanacağını bildirdi. Altan Elmas, “Yaklaşık 20 bin kişinin yaşayacağı park etabında sona gelindi. Aralık ayı sonunda 93 blokluk ilk etabın teslimlerine başlayacağız. Bu etabın bazı bloklarında artık son çalışmalar yapılıyor, doğramalar takılıyor, iç mobilya-ankastreleri takılıyor." ifadelerini kullandı.

Antalya’ya yeni bir şehir kazandıran Sur Yapı Antalya Projesi, 1,3 kilometre uzunluğundaki caddesiyle de dikkati çekiyor. Alışverişten sanata, modadan finansa kadar her zevke ve ihtiyaca hitap eden, Sur Cadde’de günlük ayak hareketinin 100 bin, aylık 3 milyon, yıllık 36 milyon olması bekleniyor. İkinci etapta yer alan Sur Cadde’de inşaat hızla ilerliyor. Tamamlandığında İstanbul’daki İstiklal Caddesi’nin bir benzerini Antalyalılarla buluşturacak olan Sur Cadde’de ticari alanlar, ofis ve dairelerin yanı sıra gündüz nüfusunu da çekecek pek çok sosyal ve kültürel aktivite olacak. Sur Cadde’de 1,3 kilometre uzunluğunda tramvay hattı da yer alacak.


- Turkuaz etabı da belirmeye başladı


Bin 105 adet bağımsız bölümden oluşan Sur Yapı Antalya Projesi’nin 3’üncü etabında da inşa çalışmaları devam ediyor. “Suyla gelen medeniyet” temasının hâkim olduğu Turkuaz etabının tüm blokları su kenarında.

Turkuaz etabı, bahçesi ve çiçekleri, çocuklar ve yetişkinler için dört mevsim kullanılacak açık ve kapalı yüzme havuzları, gölet kenarındaki dinlenme alanları, site konsepti içerisinde oluşturulan meydanlar, yürüyüş yolları ve modern çevre düzenlemesiyle ön plana çıkıyor. Sur Yapı Antalya’da inşa edilen bu modern şehirde geniş balkon kapıları, turkuaz rengi göletlerin, portakal ve limon ağaçlarının, zeytinliklerin, rengârenk çiçeklerin bulunduğu Turkuaz etabına açılıyor.