KASTAMONU (AA) - Taşköprü ilçesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından sarımsak paneli düzenlendi.

Mustafa Sıtkı Endüstri Meslek ve Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panelde konuşan Kaymakam Zafer Coşkun, ilçelerinde yetişen dünyada eşi benzeri olmadığını vurguladı.

Taşköprü için sarımsağın ekonomik yönden önem arz ettiğini anlatan Coşkun, günde en az bir diş sarımsak tüketilmesi gerektiğini söyledi.

Sarımsak fiyatlarının yüksek olmasının ilçe halkının yüzünü güldürdüğünü ifade eden Coşkun, "Sarımsağın ilçemize sosyal ekonomik açıdan büyük faydası var. Bu sene sarımsağın para etmesi, bütün ilçe halkının ekonomisine de yansıdı. Hem kalite hem de dayanıklılık olarak sarımsağımız öncü durumda. 'Beyaz altın' insan sağlığına da çok iyi geliyor. Günde bir diş sarımsağın tüketilmesi ile bakterilere karşı antibiyotik etki yapacağı ve insan sağlığını olumlu yönde etkileyeceği çok eskilerden beri bilinmektedir" dedi.

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan ise dünyada benzerleri arasında en kalitelisi olan Taşköprü sarımsağının korunması için göreve geldikten sonra ilk olarak coğrafi işaret aldıklarını, şimdi de Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Belgesi almak için başvuruda bulunduklarını kaydetti.