GÜMÜŞHANE (AA) - AK Parti Ankara Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, "Ölçümüz akrabalık bağı değil dava bağı olmalı. Kan bağı değil dava bilinci, ülke bilinci, bayrak bilinci, ezan bilinci, vatan bilinci olmalı." dedi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak amacıyla Gümüşhane'ye gelen Gündoğdu, ilk olarak AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.

Gündoğdu, ziyarette yaptığı konuşmada, FETÖ soruşturmasının devam ettiğini belirterek şöyle konuştu:

"Baylock sisteminin bir kırmızı listesi var. Bu kırmızı liste, FETÖ'nün tepe listesiyle irtibatlı olanlar. Yeşil listede olanlar 2. derece, turuncu listede bir başkasının internet şifresini kırarak ona zarar verme gibi hainlikler de çıkabiliyor. Bir açık paraleller var, bir de kripto. Ölçümüz şu, bir tek hain cezasız kalmasın tek bir masum da zarar görmesin."

FETÖ ile kurumsal mücadelede yüzde 100 başarılı olduklarını ifade eden Gündoğdu, şunları söyledi:

"Çünkü FETÖ terör örgütünün vakıfları, dernekleri, sendikaları, iş dünyası kuruluşları devletin kayıtlarında. Dolayısıyla yüzde 100 biliyoruz ama şahıslara iftiralar olabiliyor. Başkaca şeyler olabiliyor. Burada da Sayın Başbakanımız, Sayın Cumhurbaşkanımız çok önemli çıkışlar yaparak, sayın valilerimizle de toplantı yaparak haksız yere atılan bir kişi bile varsa, yanlış hesabı Bağdat'a gitmeden Gümüşhane'den Ankara'dan döndürmek, atılması gerekip de hala atılmayan FETÖ mensubu varsa bunları da ihbar ederek devlete zarar vermesi önlemek... Ölçümüz akrabalık bağı değil dava bağı olmalı. Kan bağı değil dava bilinci, ülke bilinci, bayrak bilinci, ezan bilinci, vatan bilinci olmalı."

Konuşmaların ardından Gündoğdu, beraberindeki AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, AK Parti milletvekili Hacı Osman Akgül, Belediye Başkanı Ercan Çimen ile valiliğin yanı sıra CHP, Memur-Sen ve Saadet Partisi il temsilciliklerini ziyaret etti.