SAMSUN (AA) - Terme'de, Belediye ve Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) işbirliğiyle elektronik eşyaların doğaya zarar vermesinin engellenmesi ve geri dönüştürülmesi için elektronik atık toplama noktası kuruldu.

Belediye hizmet binası yanında bulunan otopark alanına kurulan atık toplama noktasıyla eski ve kullanılmayan cep telefonları, bilgisayarlar, oyun konsolları, kameralar, yazıcılar, televizyonlar, bilgisayar monitörü gibi elektronik eşyaların doğaya zarar vermesinin engellenmesi ve geri dönüştürülmesi amaçlanıyor.

Terme Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ertan Keleş, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehirde geri dönüşüme önem verdiklerini belirterek, atık yağlar, kağıt, metal, cam ve plastik atıkların geri dönüşüme kazandırılması için çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Keleş, "Hasar gören veya kullanım ömrü biten elektronik eşyalar, ağır metaller içeriyor ve doğaya zarar veriyor. Bu atıklar gelecek nesilleri tehdit edici boyuta ulaşıyor. Elektrikli ve elektronik eşyalar tüm dünya için çevresel bir tehlike oluşturabiliyor. Bunu önlemek ve elektronik atık geri dönüşümünü hayata geçirmek amacıyla TÜBİSAD ile protokol imzalayarak projeyi hayata geçirmiş bulunmaktayız. Vatandaşlarımızın destek ve katkılarını bekliyoruz." dedi.

Keleş, vatandaşların atık elektrikli ve elektronik eşyaları 0543 876 10 02 numaralı whatsapp hattına ya da belediye çözüm merkezine ihbar bırakmaları durumunda belirli bir program dahilinde adreslerinden alınacağını da sözlerine ekledi.