TOKAT (AA) - Tokat'ta, genellikle madde bağımlıları tarafından kullanılan metruk binaların yıkımına başlandı.

Erenler Mahallesi'ndeki terk edilmiş, kullanılmayan, yıkılmaya yüz tutmuş, tehlike arz eden 10 evin yıkım çalışmalarını inceleyen Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, gazeteciler yaptığı açıklamada, bu tür evlerin tespiti ve yıkımı için yaklaşık 3 aydır çalıştıklarını söyledi.

Kentte 30 metruk evin yıkım kararını aldıklarını belirten Eroğlu, "Bu evlerin kimisinde tinerci dediğimiz ne yazık ki çocuklarımızın, evlatlarımızın zaman zaman buralarda olduğu bazen farklıca yasaklı maddelerin içildiği böyle evler rahatsız edici binalar vardı. Bunun yanında her an tehlike arz eden uçmak üzere olan da bazı binalar vardı. Biz emniyetimizle, valiliğimizle görüşmek suretiyle bu 30 evi tespit ettik. Bu evlerin yıkımıyla ilgili yasal tüm şartları elde ettik ve yıkmaya başladık" dedi.

Çalışmalar kapsamında 10 evin yıkımını gerçekleştirdiklerini kaydeden Eroğlu, geriye kalan 20 evin de bir ay içinde yıkılacağını belirtti. Eroğlu, şöyle devam etti:

"Bu tip binaları inşallah yıkmak suretiyle bizler bu anlamda Tokat'ımızın çehresini de, Tokat'ımızın sağlığını da Tokat'ımızın güvenliğini de faydalı hale getirmiş oluyoruz. Tabi bu 30 ile kalmayacak. Yine incelemelerimizin sonunda daha da oluşacak binalar olduğu sürecede bu çalışmalarımıza devam edeceğiz. Halkımızın isteklerine, haklımızın taleplerine kulak kesileceğiz. Bundan sonra da kulak kesilmeye devam edeceğiz." 

Erenler Mahallesi'nin tarihi bir mahalle olduğunu anımsatan Eroğlu, yıkılan evlerin tescilsiz olduğunu da kaydetti.