TOKAT (AA) - Tokat Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından yeni yağmur suyu, yeni kanalizasyon hattı ve içme suyu hattı çalışmaları devam ediyor.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, kış ayları öncesinde yağışlar başlamadan şehrin genel noktalarında yağmur suyu hat çalışmalarının tamamlandığını, belediye tarihinin en büyük altyapı çalışmasının yapıldığını söyledi.

Yağmur suyu hattı çalışmalarının devam ettiği Yeşilırmak Mahallesi, Sanayi Sitesi bölgesinde çalışmaları teknik ekibiyle birlikte yerinde inceleyen Eroğlu, "2020 yılı gerek altyapıda gerekse asfaltta rekora koştuğumuz bir yıl oldu. Belediye tarihinin en geniş çaplı yağmursuyu hat çalışmalarını bu dönem içinde gerçekleştirdik. Sadece 2020 yılı içinde yaklaşık 30 kilometre içme suyu hattımızı yeniledik. 12 kilometre yeni kanalizasyon hattı ve 5 kilometrede yağmur suyu hattı çalışmalarımızı eylül ayı itibariyle tamamladık. Şu anda ekiplerimiz, Yeşilırmak, Semerkant, Kaleardı ve Sanayi bölgesinde 1200'lük yeni yağmursuyu hattı çalışmasına devam ediyorlar." dedi.

Şehrin bazı bölgelerinde ani yağışlar sonucu su birikintileri meydana geldiğini hatırlatan Eroğlu, "İnşallah yapmış olduğumuz altyapı çalışmaları ile bunun önüne geçmiş olacağız. Altyapısını tamamladığımız bölgelerde yol düzenleme, kaldırım ve asfalt çalışmalarımızı da tamamlıyoruz. Bu süreçte gece gündüz çalışmalarını sürdüren ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Şehrimize hayırlı olsun." diye konuştu.