İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, koruma kurulu tarafından onaylanan Taksim Meydanı yayalaştırma projesi ile ilgili, “Rahatsız olduğumuz beton görüntünün ortadan kalkması için yeşili ve sert zemini olan bir çalışmayı tamamladık” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu’ndan sorumlu Koruma Kurulu tarafından onaylanan "Taksim Meydanı ve Yakın Çevresi Düzenleme Projesi" hakkında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"İSTİKLAL’DE DE DÜZENLEME OLACAK"
Projenin onaylandığını ve en kısa sürede hayata geçireceklerinin altını çizen Topbaş, “Hukuki süreç yaşanmıştı. Ardından bizim proje çalışmamız vardı. Kararı bekliyorduk. Sonuçlandı. Daha önce de medya vasıtası ile İstanbul’a takdim ettiğimiz proje bölge ile ilgili planımız kurul tarafından onaylandı. Böylece somut adım atılmış oldu. Öyle ki uygulamaya geçilecek” dedi.
Sadece Taksim Meydanı’nda düzenleme yapılmayacağını aynı zamanda İstiklal Caddesi’nde de yenilenmeye gidileceğini kaydeden Kadir Topbaş, “Beton görüntü olarak rahatsız olduğumuz o görüntünün ortadan kalması ile ilgili yeşili de olan, sert zemini de olan kurulunda kabul ettiği ölçekte bir çalışmayı tamamladık. Hemen bu işe girip bitireceğiz. İstiklal Caddesi de olmak üzere bununda altını çizelim. İstiklal Caddesi’ndeki alta bulunan galeriyi İSKİ toparlamıştı. Çok eski bir galeri var. Bunun titreşiminden dolayı hasarlı olmasından dolayı üst zemin hareket halindeydi bu problem artık ortadan kalkmış oldu. İstiklal Caddesi’nde konforlu bozmasın diye biraz daha az kıvrımlı bir düzenleme yapacağız” şeklinde konuştu.
(İHA)