KASTAMONU (AA) - Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, devlet millet ele ele verilerek yaptırılan evin anahtarını Kıbrıs Gazisi Mahmut Türkoğlu'na teslim etti.

Pişkin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yağcılar köyünde ikamet eden Türkoğlu'nun kendisine ev yapılması için Kaymakamlığa müracaat ettiğini hatırlattı.

Pişkin, "Tosya Kaymakamlığı olarak, devletimizin mahallindeki sosyal ihtiyaçların giderilmesi anlamında bizlere sunduğu her türlü imkan ve fırsatı, vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek, onlara yardımcı olmak ve bu anlamda, sosyal adalet duygusunu temin etmek, hem de sosyal devlet olma gerekliliğini yerine getirebilmek adına oldukça yoğun ve gayretli bir şekilde kullanmaya devam ediyoruz." dedi.

Tosya Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının (SYDV) Kıbrıs gazisinin köyündeki evinin çok kötü vaziyette olduğunu belirtmesi üzerine bizzat ziyaret ettiklerini anlatan Pişkin, şunları kaydetti:

"Tabii ki zaruret içerisinde, mağduriyet içerisinde, yoksulluk içerisinde olan her vatandaşımızın yanındayız ama bundan da öte, şehit yakınlarımız ve gazilerimiz bizler için daha da öncelikli kesimi oluşturuyor. Gazimizi tabii ki kaderiyle baş başa bırakmadık. Kaymakamlığımızın imkanlarını, vakfımızın imkanlarını, devletimizin bize sağladığı imkanları seferber ettik. Köy halkının, Belediyemiz başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarımızın ve esnaf arkadaşlarımızın da katkılarıyla el birliğiyle güzel bir ev yaptık. Söz verdiğimiz gibi kış gelmeden anahtarını bugün kendisine teslim ettik."

Gazi Türkoğlu ve eşi ise Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin ve Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin başta olmak üzere ev yapılması için emek harcayan, destek veren herkese teşekkür etti.

Anahtar teslimine, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Cenk Demir, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Özgün Yapağı, Tosya Kaymakamlığı SYDV Müdürü Recep Keçeci ve köy sakinleri katıldı.