SAKARYA (AA) - Sakarya, Bolu, Karabük, Zonguldak, Bartın ve Düzce'deki bazı sivil toplum kuruluşlarıyla yerel yöneticiler, Ankara'daki terör saldırısına tepki gösterdi.

Türkiye Camii ve Kur'an Kursları Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara'da gerçekleşen terör saldırısında çok sayıda vatandaşın yaşamını yitirmesi ve yaralanmasından derin üzüntü duyduklarını söyledi.

Terörün, dünkü bombalı saldırıyla gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koyduğunu dile getiren Kıyak, "Türkiye'nin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik bu hain saldırılara karşı hep birlikte hareket etmeliyiz. Bu alçakça saldırıya gereken cevap verilmelidir. Terör, hedefine asla ulaşamayacaktır. Masum halka ve güvenlik güçlerimize yönelik her türlü terör saldırısını lanetliyorum. Ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum" şeklinde konuştu.

İHH İnsani Yardım Vakfı Sakarya Şube Başkanı Sebahattin Aydın, terör saldırılarının ülkenin birlik ve bütünlüğünü hedef aldığını belirtti.

Bu saldırıların, çocuk, kadın, yaşlı, sivil, polis ve asker ayırt etmediğini anlatan Aydın, "Bu da özellikle PKK terör örgütünün Kuzey Suriye'deki yapılanmasından ve Türkiye'nin Kuzey Suriye'ye müdahalelerinden sonra artmış olduğunu görüyoruz. Biz millet olarak bu ayrıştırma projelerine karşı dik ve onurlu duruşumuzu beraberlik duygumuzun sarsılmayacağını buradan ilan ediyoruz. Türkiye'ye terörle bir mesaj verilmek isteniyorsa bu mesajı da ayaklarımızın altına alıyoruz" diye konuştu

- Karabük

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, yaptığı yazılı açıklamada, barış ve kardeşliğe yapılan saldırıların hiçbir zaman hedefine ulaşamayacağını belirtti.

Hiçbir zalimin, hiçbir hainin, hiçbir katilin, hiçbir terör örgütü ve bunları himaye eden yerli ve yabancı işbirlikçilerin amaçlarına ulaşamayacağını vurgulayan Vergili, "Saldırıyı şiddetle kınıyor, terör saldırılarının tümünü lanetliyoruz. Saldırıda yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve milletimize başsağlığı dileriz" ifadelerini kullandı.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ise hain saldırıyı kınayarak, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Terör saldırısının bu vatanı hiçbir şekilde bölemeyeceğini kaydeden Aksoy, "Devletimiz, ülkemizin birliğine, beraberliğine, huzuruna ve geleceğine yönelik sürdürülen bu insanlık dışı olaylarla mücadelesine kararlılıkla devam ettirecektir. Terör örgütlerini kullanarak ülkemizi ve milletimizi hedeflerinden uzaklaştırabileceklerini sananlar, yanıldıklarını göreceklerdir" sözlerini kullandı.

AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar da "Türkiye'nin yolunu kesmeye çalışanlar bilsinler ki bu ülkenin yolunu kesemeyecekler. Türkiye yoluna büyük bir kararlılıkla ve azimle devam edecektir. Terörün kökü kazınana kadar başlatılan mücadele sürdürülecek" dedi.

Saylar, saldırıda ölenlere rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

- Bolu

Bolu Valisi Ayadın Baruş, yaptığı yazılı açıklamada, düzenlenen hain terör saldırısını lanetlediğini kaydetti.

Terör saldırısında hayatını kaybeden tüm vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı ve sabır dilediğini aktaran Baruş, yaralılara ise acil şifalar temenni ettiğini belirtti.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Otobüs bekleyen sivilleri hedef alan insanlık ve vicdan yoksunu katilleri ve onlara destek olanları lanetliyoruz. Devlet ve millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde, tarih boyunca pek çok örneğini gördüğümüz bu hain saldırılar karşısında gerekenin yapılacağına inanıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, bu menfur saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar temenni edilerek, onların ailelerine, yakınlarına ve bütün vatandaşlara sabır çağrısı yapıldı.

- Zonguldak

Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara'daki terör saldırısıyla şer güçlerin çirkin yüzlerini bir kez daha gösterdiğini söyledi.

İnsanlıktan nasibini almamış şer güçlerinin Türk milletinin birlik ve beraberliğine gölge düşüremeyeceğini vurgulayan Aşkar, "Biz 78 milyon tek yürek olarak bu şer güçleri ve işbirlikçilerine hak ettikleri cevabı vereceğiz. Allah vatanımızı ve milletimizi korusun, birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Patlamada ölen kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar ve milletimize metanet diliyorum" dedi.

Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Mustafa Yorulmaz, saldırının insanlık dışı olduğuna dikkati çekerek, "Bu işlerle ilgili yetki TBMM'ye düşmektedir. Devletimizin bir an evvel bu işi sağduyuyla beraber kardeşliğimizi ve barışı bozmadan üstüne gitmesi gerekir. Şehit aileleri olarak saldırıyı nefretle kınıyoruz" diye konuştu.

Zonguldak Baro Başkanı İbrahim Kerem Ertem de yaptığı yazılı açıklamada, dün Ankara'da gerçekleştirilen terör saldırısını kınadıklarını belirtti.

Saldırıda yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet ve yaralılara da acil şifalar dilediğini ifade eden Ertem, şunları kaydetti:

"Bilindiği gibi terörle mücadele, geniş çalışma alanı ve etkin eylem isteyen komplike bir alandır. Terörün hedefleri ve takip ettikleri politik analiz mecraları da dikkatle izlenmelidir. Terörün güttüğü mesajlar da elbette analitik usullerle ele alınmalıdır, ulusal ve uluslararası arka planları sonuç verecek angajman unsurlarıyla deşifre edilmelidir. Siyaset kurumuna çağrımız şudur: Bir an evvel güvenlik ve haklar ve özgürlükler arasında denge kuracak terörle ve teröristle mücadele konusunda ulusal planın oluşması için bir araya geliniz."

- Düzce

Memur-Sen Düzce İl Başkanı Orhan Kılıç ile İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Düzce Şubesi Başkanı Osman Altundal, Ankara'da gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı.

Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırının görünürde Ankara'ya yapıldığını ancak Ankara üzerinden tüm Türkiye'nin hedef alındığını söyledi.

Saldırının, Türkiye'ye diz çöktürme ve yıldırma amacıyla planlandığını savunan Kılıç, "Türkiye diz çökecek bir ülke değil. Bununla bizim gözümüzü korkutamazlar. Bu saldırının arkasından büyük ihtimal yine PKK ve işbirlikçileri çıkacak" şeklinde konuştu.

İHH Düzce Şube Başkanı Osman Altundal da AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör eylemleriyle Türkiye çevresindeki ülkelerde bulunan huzursuzluk ve güvensizlik durumunun Türkiye'ye de yaşatılmak istendiğini belirtti.

- Bartın

Memur-Sen Bartın İl Temsilcisi Mustafa Dağdeviren, Ankara'da yaşanan terör saldırısını kınadı.

Dağdeviren, ülkenin son zamanlarda şiddet ve kirli oyunlarla karşı karşıya bulunduğunu ve son olarak Ankara'da yaşanan terör olayının, ülkeyi kaosa sürüklemek isteyen birtakım çevrelerin gerçekleştirdiği kirli bir senaryo olduğunu söyledi.

Türkiye'de huzur, sükun ve kardeşlik ikliminin hakim olmasından rahatsız olan odakların çirkin ve insanlık dışı senaryolarını bir kez daha ortaya koyduğunu ifade eden Dağdeviren, "Ülkemizin huzurunu, istikrarını ve kardeşliğimizi hedef alan bu tür tuzakların milletimiz farkındadır. Ülkemizin aydınlık geleceğini bombalayanlar er ya da geç hesap vereceklerdir. Bugün birbirimizi suçlama günü değil, birbirimize daha sıkı sarılma günüdür" dedi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Bartın Temsilcisi Selami Ünsal, Türkiye'nin üzerindeki kara bulutların en kısa zamanda dağılmasını, birlik ve beraberliğin hakim olmasını temenni etti.

Hiçbir sorunun şiddetle çözülemeyeceğini dile getiren Ünsal, şunları kaydetti:

"Şiddetten bir çözüm veya gelecek bekleyenlerin insanlık değerleriyle hiçbir bağlantısı olamaz. Adı ister PKK, ister DAEŞ, ister DHKP-C, amacı ne olursa olsun, kimden gelirse gelsin, kime yönelirse yönelsin yüzyıllarca üzerinde kardeşçe yaşanılan bu topraklarda birlikte yaşama iradesine haince engel olmaya çalışan terörü ve destek veren iç ve dış mihrakları nefretle kınıyoruz."

Bu arada Bolu'da, terör saldırılarını protesto etmek için kendisini ışıklandırma direğine zincirle bağlamak isteyen Mustafa Ş, polis ekiplerince engellenerek, İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğüne götürüldü.