Ünlü oyuncular Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca’nın da aralarında bulunduğu 34 sanıklı uyuşturucu davasında 7 tutuklu sanığın tahliyesine karar verildi. Ulusoy ve Karaca’nın katılmadığı duruşmada tutuklu sanık kalmadı.
İstanbul 18’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde aralarında ünlü oyuncular Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca’nın da bulunduğu 34 sanığın "uyuşturucu temin etmek, suç örgütü kurmak, suç örgütü üyesi olmak" suçlarından 5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın bugünkü duruşmasına Ulusoy ve Karaca katılmadı. Hakkında yakalama kararı çıkarılan ve duruşmaya getirilen sanık Onur Tezer, Ulusoy ve Karaca’yı aynı sette çalıştığı için tanıdığını iddia etti. Uyuşturucu alışverişi olmadığını belirten Onur Tezer, “Çağatay Ulusoy benden balık diye esrar istemiş. Ancak ben uyuşturucu alıp kendisine temin etmedim. Çağatay Ulusoy alkol almıştı. Arabasını kullanacak durumda değildi. Ben de arabasını kullanıyordum" şeklinde ifade verdi.

TUTUKLU SANIK KALMADI
Mahkeme, davada tutuklu yargılanan 7 sanık Şeref Deniz, Ferdi Özer, Faruk Polat, Aydın Sarıoğlu, Murat Özgener, Cengiz Esmer, Cihan Şenyüz’ün hakkında kaldıkları süre ve delillerin toplanmış olmasını göz önünde bulundurarak tahliyelerine karar verdi. Verilen bu karar duruşma salonunda izleyici olarak bulunan sanık yakınları tarafından sevinçle karşılanırken, çoğu sanık yakını gözyaşlarını tutamayarak alkışlarla mahkeme başkanına teşekkür etti. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.
Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyon kapsamında aralarında Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca’nın da bulunduğu 35 kişi gözaltına alınmıştı. İddianamede, sanıklar Cenk Eren, Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca, Yusuf Hasan Akgün ve Ayşe Selin Boronkay hakkında "uyuşturucu temin etmek" suçundan 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edilirken, diğer 29 sanığın ise "örgüt kurmak ve yönetmek’’, ’’örgüt üyesi olmak’’, ’’uyuşturucu kullanmak ve kullanmak için yer temin etmek’’, ’’uyuşturucu maddesi satın almak ve bulundurmak’’ gibi suçlardan değişen hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.
(İHA)