Bu yurt dışı seyahatinin hem dil hem de kültür öğrenme açısından önemi çok büyüktür. Genel anlamda üniversiteye geçmiş çoğu öğrenci bu deneyimi yaşamak için bu konu ile alakalı pek çok araştırma yapmaktadır. Öğrenciler için hem iş olanağı sağlanması hem de konaklama yerinin ayarlanması oldukça iyi bir hizmettir. Work and travel şirketleri bu hizmetleri yerine getirmek için yıllardır çalışmalarına devam etmektedir. Bu şirketlere örnek verecek olursak Troy İnternational, yurt dışına çalışma izni olarak öğrenci gönderen ve en kaliteli hizmetleri sunan bir şirkettir.

Work and travel yapmak isteyen öğrenciler öncelikle yeterli seviyede bir dile sahip olmaları gerekmektedir. İngilizcesi tam olarak yeterli olmayan öğrenciler ise kendilerini iyi bir dil kursuna kayıt ettirerek istenilen seviyede bir dile sahip olabilirler. Work and travel şirketleri de öğrenci seçerken bu dil seviyesinin hangi düzeyde olduğuna bakmaktadırlar. İngilizcesinin yeterli düzeyde iyi olmadığı bir öğrencinin maalesef ki work and travel yapma şansı oldukça düşüktür. Çünkü yurt dışına gidildiği takdirde kendi ihtiyacını karşılayabilecek düzeyde bir dil bilgisine sahip olması gerekmektedir. Aksi takdirde konuşamadan tıkanıp kalma durumları olabileceğinden work and travel şirketleri öğrenci alımı yaparken dil bilgisine oldukça dikkat etmektedirler. 

Work and travel yapmak isteyenlerin yeterli seviyede İngilizce bilgileri olduktan sonra yapmaları gereken tek şey alanında uzman bir şirkete başvurarak bu yurt dışı seyahatini gerçekleştirmek olacaktır. Şirketlerin sağladığı imkânlar doğrultusunda iyi bir yurt dışı deneyimi sağlanabilmektedir. Work and travel şirketleri bu noktada oldukça başarılı oldukları için öğrencilerin her türlü sorunlarına çözüm bulabilmekte, öğrencilerin sorunsuz bir yurt dışı deneyimi yaşamaları için ellerinden gelen bütün imkânları sağlamaktadırlar.

Work and Travel Yapmanın Öğrenciye Olan Faydaları

Yurt dışına çıkmak isteyen öğrencilerin birçoğu yeni bir kültürü öğrenmek için bu fikre yaklaşmaktadır. Yurt dışında aileden ve diğer her şeyden uzak bir şekilde geçirilen zamanın öğrenciye verdiği ders hiçbir şekilde tarif edilemez. Bu yüzden de work and travel yapmak isteyen oldukça fazla öğrenci vardır. Öğrencilerin bu yurt dışı deneyimini yaşamalarının kendilerine olan en büyük artısı kuşkusuz ki dil öğrenmektir. Evet, yeteri kadar İngilizce bilen birçok öğrenci vardır ancak konu konuşmaya gelince çoğu bunu becerememektedir. Bu noktada yurt dışı deneyimi en iyi dil öğreticisi konumuna gelmektedir.

Work and travel şirketleri tarafından düzenlenen bu yurt dışı seyahati boyunca geçen yaklaşık 3 ay, öğrencinin yeterli seviyede İngilizce öğrenmesi için yetebilecek bir süredir. Bütün ihtiyaçların zorunlu olarak İngilizce şekilde ifade edilmesi kişinin ister istemez bu dili öğrenmesini sağlamaktadır. Work and travel yapmanın öğrenciye olan bir diğer faydası ise tek başına mücadele etme güdüsüdür. Öğrenci hiç bilmediği bir ülkede tek başına bir şekilde mecburen konuştuğu İngilizce ile birlikte oldukça fazla deneyim elde etme şansı yakalamaktadır. Bu deneyimin tarifi olmamakla birlikte sadece bu seyahati gerçekleştirenlerin anlayabileceği türden bir şeydir. O yüzden gitmeden bu deneyime sahip olmak imkânsız olabilmektedir.

Work and travel yapmanın öğrenciye olan bir diğer faydası da kuşkusuz ki para kazanmaktır. Böylelikle hem çalışıp hem gezmek oldukça keyif verici bir hal almaktadır. Öğrencilerin work and travel şirketleri tarafından yerleştirildiği iş yerlerinde çalışıp para kazanmaları ve bu parayı istedikleri gibi harcamaları kendileri açısından oldukça büyük bir artıdır. Kazandıkları para ile hem ev ve diğer ihtiyaçların karşılanması sağlanırken hem de gezip eğlenme gibi faaliyetlerin yerine getirilmesi bir öğrenci için çok büyük bir deneyimdir. Bu deneyimi yaşamak da öğrencinin ileri ki hayatında oldukça işine yarayacaktır. Work and travel sayesinde öğrenilen İngilizce ile belki de iyi bir iş sahibi olunabilir. Bu konuda yurt dışı deneyiminin ne kadar önemli bir şey olduğunu görmeniz mümkündür.

Work and Travel Şirketleri Nereden Bulunur?

Work and travel yapmak isteyenler bilirler ki bu yurt dışı seyahatini gerçekleştirebilmek için iyi bir şirkete ihtiyaç duyulmaktadır. Adını duyurmayı başarmış bir şirket bu yurt dışı seyahatini kaliteli bir şekilde gerçekleştirebilmektedir. Öğrencilerin de bu şirketlere ulaşabilmeleri için ciddi bir araştırma yapmaları gerekmektedir. Work and travel şirketleri arasından en iyi hizmeti vereni ve uygun fiyatlı olanı seçmeleri kendileri için çok önemlidir.

Günümüzde bu şirketlere ulaşmak için internetten ufak bir arama yapmak yeterli olmaktadır. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte evden bile bu işlemleri gerçekleştirmek büyük kolaylık sağlamaktadır. Yurt dışı deneyimi yaşamak isteyen öğrencilerin bu konuda şanslı olduklarını söylemek gerekir. Eskiden bu şirketlere ulaşmak hem zor hem de çok zahmetliydi. Artık work and travel yapmak için gerekli olan şirketlere internet aracılığı ile kolayca ulaşılabilmektedir.

Work and Travel ile Gidilebilecek Ülkeler

Work and travel şirketleri yurt dışı seyahati için öğrencilere birtakım ülke seçenekleri sunmaktadır. Bu ülkelerin başında Amerika, Almanya ve Fransa gibi ülkeler gelmektedir. Genel anlamda ise öğrencilerin çoğu Amerika’ya seyahat etmek istemektedirler. Amerika’ya olan bu ilginin artması ile birlikte de work and travel şirketleri bu alanda faaliyetlerini oldukça arttırmış olacak ki her yıl birçok öğrenciyi Amerika’ya yolcu etmektedirler.

Work and travel yapmak isteyenlerin gidebileceği diğer ülkeler ise İspanya, İtalya ve Kanada gibi sıralanabilmektedir. Bu ülkeler dışında daha pek çok ülkeye ilgili şirketler aracılığı ile seyahat imkânı sağlanmaktadır. Öğrencilerin bu ülkelere giderek belirli bir dil bilgisine ulaşmaları ve oldukça deneyim sahibi olmaları çok önemlidir. Bu yurt dışı seyahatinin paha biçilemez deneyimleri olmakla beraber öğrenilen kültürün kişiye olan katkıları da çok büyüktür.

Work and Travel Yapmak İçin Gerekli Olan Ödemeler

Work and travel şirketleri tarafından istenen ve ödenmesi gereken belirli işlem ücretleri bulunmaktadır. Öğrencilerin bu yurt dışı seyahatinden önce bu ücretlerin paralarını hazırlamış olmaları ve ilerleyen süreçte herhangi bir sıkıntı yaşamamış olmalarını gerektirmektedir. Şirketler tarafından istenen bu ödemeler program ücreti, SEVIS ücreti, vize ücreti, uçak bileti, cep harçlığı şeklinde sıralanabilmektedir. Work and travel için oldukça önemli olan bu ödemeler eksiksiz bir şekilde ödenmelidir. Aksi halde istenilen seyahatin gerçekleşmemesi gibi durumların yaşanması söz konusu olabilmektedir.

Work and travel şirketleri tarafından istenen bu ödemelerin haricinde çeşitli ödemeler de gerekebilmektedir. Örneğin gidilen ülkede ev kiralanırken depozite gibi ödemelerin istenmesi durumunda öğrenci bu harcamaları kendi bütçesinden yapmak zorundadır. Bu durumda ise öğrencinin cebinde ekstra bir para olması kendisinin zor duruma düşmesini önleyebilmektedir. Work and travel yapan öğrencinin cebinde fazladan para olması şarttır ki çalıştığı iş yerinden alacağı maaşa kadar kendi bütçesinden harcama yapmak zorundadır. Ülkeye gelmeden önce cebinde fazladan harçlık bulunması her zaman çok daha yararlı olacaktır. Work and travel şirketleri ile ayarlanan bu yurt dışı seyahati öğrencinin para biriktirmesini ve bu parayı geri ülkesine getirmesini de sağlamaktadır.